Akhisar Koleji Ortaokulu öğrencileri, Malezya’nın  başkenti  Kuala Lumpur’da düzenlenen Woryr Scholar’s Cup (İngilizce Münazara ve Genel Yetenek Yarışması) n da  Türkiye’yi  temsil ediyorlar. 

WSC- Word Scholar’s Cup ve  Yale Üniversitesinin katkıları ile dünya genelinde faaliyet gösteren İngilizce münazara ve genel yetenek yarışması bu yıl Malezya’nın Kuala Lumpur şehrinde düzenleniyor.  2015 World Scholar’s Cup Turnuvası Küresel Tur (Global Round);  bir hafta  süre ile  40 ülkeden katılacak olan 2600 öğrencinin yarışmasının yanında  öğrenciler ve yanlarında giden aileler kültür alışverişinde de bulunacaklar.

Uluslararası bu yarışmada, Akhisar Koleji Ortaokulu öğrencileri  Aylin Süzen, Serra Uz, Gülce Sevgil, Levent Neliker ve Doğa Uçak İzmir’de yapılan Türkiye elemelerini geçerek Türkiye’yi ve Akhisar’ temsil etmeye hak kazandı. Bu Küresel Turnuva da dünyanın dört köşesinden 2600 öğrenci, 120 soruluk çoktan seçmeli İngilizce sınav, İngilizce münazara, görsel sorular ve İngilizce kompozisyon yazma bölümlerinden yarışacaklar. 

Turnuvada ayrıca “Yetenek Şovu” ve “Uluslararası Kültür Fuarı” n da  Akhisar Koleji öğrencileri, öğretmenleri Gülhis İzmirlioğlu ve aileler Türkiye’yi ve Akhisar’ı temsilen geleneksel  hediyelik eşyaları ve Türk Mutfağını tanıtacakları stat açarak Türk kültürünün tanıtımına katkı yapacaklar.