Okul bünyesinde bulunan Yiyecek İçecek hizmetleri bölümünün dokuzuncu sınıflara yönelik yapılan tanıtım günü okul müdürü Nazan Bahar ve bölüm öğretmenlerinin katılımları ile gerçekleşti.

Bölümün amaçları, hedefleri, edindirdiği mesleklerle ilgili bilgi vermek üzere tanıtım gününe sektörün önemli isimleri konuk olarak katıldı.
Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman, Gülbeyaz Yemek Fabrikası sahibi Şaban Taşkıran, Yeşil Akhisar Yemek Fabrikası sahibi Erhan Yılmaz, Gıda mühendisi Şükrü Yüksel, Zencefil Ev Yemekleri sahibi Neslihan Sadık ve Hascanlar Pastanesi sahibi konuk olarak katıldı.

Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman yaptığı konuşmada: Gıda sektörü çok önemli bir sektördür. Küçük yaşlardan itibaren buna gönül  verilmesi gerekmektedir. Gençler bu iş kolundan başarılı olmak istiyorlarsa hırslı ve azimli olmalılar, dedi. Adem Duman ayrıca, Gıda sektöründe iş hayatına atılmak isteyenler için İşkur ve Kosgeb gibi devlet kuruluşlarının devlet desteği sağladığına da değindi.  

Yeşil Akhisar Yemek Fabrikası sahibi Erhan Yılmaz:   Ilçede Yemek Fabrikası anlayışını Gülbeyaz Yemek fabrikasıyla aynı yıllarda başlattıklarını söyledi. Yeşil Akhisar yemek fabrikası olarak önce 40 kişi ile bu işe giriştik şimdi sektörde 3000 kişiye yemek dağıtmaktayız, toplu yemek dağıtımı ile pek çok kişiye istihdam sağladık yemek sektörü bacasız sanayi gibi düşünülebilir, dedi.

Iki oturum halinde yapılan tanıtım yaklaşık bir saat sürdü. Öğrenciler için çok verimli bir tanıtım semineri gerçekleştirildi.