Hırvatistan’ın Metkovic şehrinde 5 gün süren “El Sanatları ve Geleneksel Deniz Ürünleri” konulu öğrenci çalıştayında öğrenciler, proje konusu kapsamında sulak alanlar ile ilgili resim ve boyama atölye çalışmaları yaptılar. Neretva nehrinde gözlem yaptılar. Her ortak okul kendi ülke mutfağından tarifler ile yemek pişirip, farklı lezzetleri tadıp, farklı kültürleri keşfetme fırsatı buldu. 

Projenin değerlendirme toplantısının Türkiye’de planlanmasının ardından 15-18 Nisan tarihlerinde Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi; proje ortakları Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan ve Letonya’dan gelen öğretmenleri okulunda misafir etti.  2 yıl süren projenin son toplantısında yapılan değerlendirmede, Marmara Gölü ile ilgili yapılan çalışmalar sunuldu. Misafirler için “sema” ve “halk oyunları” gösterisi düzenlendi. Bunun yanında Meryem Ana Kilisesi ve Şirince’yle beraber ülkemizin UNESCO listesinde yer alan Pamukkale ve Efes kültürel gezileri de yapıldı. 

Türkiye’deki farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı bulan misafirler memnuniyetlerini belirterek ülkelerine döndüler.