Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği ile birlikte Akhisar Celal Bayar MYO konferans salonunda düzenlenen 'Her Türlü Bağımlılığa Hayır' isimli Müzikli sunum Semirde 9-10-11.sınıf 300 lise öğrencisine bağımlılık eğitimi verildi.

Konferansa, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mükremin Karasu, TOBB Kadın Girişimciler Kurul Tem. Nefise Şükran Füzün, Yunusemre Toplum Sağlığı Müdürü Ümit Atman, Akhisar Toplum Sağlığı Müdürü Öznur Bambal, Akhisar Yeşilay Derneği Başkan'ı Hamit Hocooğlu ve lise öğrencileri katıldı.

Bağımlılığın sadece maddeye karşı olmadığını ifade eden Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Nefise Şükran Füzün "Dünyada ve ülkemizde BAĞIMLILIĞA karşı topyekün bir savaş başlatıldı. Bu savaşta biz de varız. Manisa genelinde yapılan birçok etkinlik, toplantı, konferans ile gençlerimizi madde bağımlılığının olumsuz etkileri konusunda bilgilendiriyoruz. Sadece maddeye değil, Bağımlılığın her türlüsüne karşıyız Gençlerimizin 2023 ve 2071 vizyonları çerçevesinde Özgüvenleri yüksek Milli Değerlerine Bağlı Vatan ve Millet Sevda'sı ile dolu Tam donanımlı bireyler olması için çaba sarfediyoruz Bağımlılığın hiç bir yönü faydalı değildir.Yeri gelmişken Bizlerle Birlikte olan Protokol üyelerimize ve bizden hiç desteklerini esirgemeyen Ticaret Borsamıza ve Ticaret odamıza teşekkürlerimizi sunuyorum " ifadelerini kullandı.

"BEN ASLA BAĞIMLI OLMAM" DEMEYİN

Konferansın konuşmacısı Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, lise öğrencilerine madde bağımlılığının kişiye ve çevreye olan olumsuz etkileri, hangi maddelerin bağımlılık yapacağı konularında bilgiler verdi. Bağımlılığın artık çağın vebası haline geldiğini dile getiren Uzm.Dr. Atman, "İlk etapta merakla başlayan, sonra tek tek alınan bu madde, daha sonra sürekli halde alınmaya başlanıyor ve kişi bağımlı hale geliyor. O maddeye özeniyoruz. Ancak özentinin arkasından ne geleceğini bilmiyoruz. Önce kendimize zarar veren bu bağımlılık yapıcı madde, daha sonra çevremize de zarar vermeye başlıyor. 'Ben asla bağımlı olmam. Bir kereden asla bişey' olmaz denilmemesi gerekir. Bu bilimsel olarak ta kanıtlanmıştır. Asla bunu söylemeyin" dedi.

Atman, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda toplumun büyük bir mücadele vermesi gerektiğini belirterek, bu konuda toplumun tüm örgütlerinin harekete geçmesinin zamanın geldiğini vurguladı. Atman'ın konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri çeşitli şarkılar seslendirirken, Polinas Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise, madde bağımlılığın olumsuz etkilerini anlatan 'Pişmanım' isimli tiyatro oyunu sahneledi