Tam 6 yıldır Akhisar’da müzik sektöründe hizmet veren Anatolian Bilim Sanat Akademi 2017-2018 Eğitim Öğretim sezonunda “Hayatı Besteleyin” sloganıyla yola çıkıyor.
 
Anatolian Bilim Sanat Akademi Kurucusu Müzik Öğretmeni Niyazi Şahin; “Amacımız sadece bireylere enstrümanda birkaç ezgi çaldırmak değil müziği ve enstrümanları kişilerin hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline getirmektir” dedi.
 
Herhangi bir enstrüman çalmanın insanlar üzerinde yaşamları boyunca önemli etkileri olduğunu ifade eden Şahin; “Bu çalışmalar başta akademik ve sosyal dallar olmak üzere bir çok alanda başarı getiren bir süreçtir. Zihinsel kapasitede artış, ritim duygusu ve reflekslerde gelişme, sabır, yoğunlaşabilmede kolaylık, disiplinli çalışma alışkanlığı ve birlikte iş yapabilme gibi konularda ilerleyen yıllarda yaşamı kolaylaştıracak değerler kazandırır. 6 yıldır Akhisar’da birçok bireyin yaşamına müzik sevgisi kattık, burada konservatuvara ve Güzel Sanatlar liselerine yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ile gurur duymaktayız. Aynı zamanda bünyemizde oluşan müzik gruplarının Akhisar’da birçok yerde konser ve program yapıyor oluşu bizleri sevindirmektedir.
 
Müzik eğitiminin çok teknik bir konu olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Doğru bir yönlendirme ne kadar pozitif sonuçlar doğuruyorsa yanlış bir değerlendirmede bir o kadar negatif sonuçlar doğurmaktadır. Bu sebeple mutlaka yetenek testinden geçirilerek eğitim görmekte fayda var” diyerek sözlerini noktaladı.