2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla birlikte Akhisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığı kursların yanı sıra farklı alanlarda faaliyetlerine devam ediyor. Önceki yıllarda olduğu gibi Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından verildi. 

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ, KANSERLE MÜCADELE VE ORGAN BAĞIŞI

Gerçekleştirilen eğitimlerde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik çeşitli konularda bilgilendirme semineri yapıldı. İlk olarak 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü, Kanserle Mücadele ve Organ Bağışı konuları hakkında verilen seminer ile kursiyerlere bilgiler verildi. 17 Şubat 2017 Cuma günü gerçekleştirilen eğitimde, Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin  sigara kullanımı olduğuna değinildi. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı; sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırmak suretiyle, insanların  sigara kullanma alışkanlığından uzaklaşmasına sebep olacak birtakım davranış değişikliklerine sebep olmaktır. Başka bir ifade ile, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” adı altında tertip edilen etkinliklerin amacı, sigaranın zararları konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaktır şeklinde herkesi ilgilendirecek konularda bilgiler verildi.

HEMŞİRE EMİNE ER VE ELİF AÇILAN BİLGİLENDİRME YAPTI

Yapılan toplantılarda verilen eğitimler, Hemşire Emine ER ve Hemşire Elif AÇILAN tarafından gerçekleştirildi. Kanserle Mücadele ve Organ Bağışı Konularında yapılan bilgilendirme sonrasında, Kursiyerleri Organ Bağışına davet eden yetkililere, kursiyerler de eğitim sonunda Organ Bağışı Kampanyasına tam destek vererek katılım sağladılar. Kursiyerler tarafından beğeni ile dinlenen eğitimlerde, toplantı konuları büyük ilgi gördü. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamalarda; “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri ile kursiyerlerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu konu da bizimle işbirliği yapan Toplum Sağlığı Merkezi Yetkililerine teşekkür ediyoruz. Eğitimlerimiz, seminerlerimiz, toplantılarımız yıl boyunca devam edecek. Vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezimize, eğitimlerimize mutlaka bekliyoruz.” şeklinde vatandaşlara çağrıda bulundu.