Akhisar Halk Eğitim Merkezi önderliğinde açılan “Manisa Yöresi Halk Oyunları Kursu” kursiyerleri sezona son noktayı koydu.

Akhisar Halk Eğitim Merkezinin ücretsiz açtığı Halk Oyunları kursuna katılan kursiyerler, 556. Çağlak Festivalinde Akhisar Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu standın önünde yaptıkları gösteriden sonra kurslarının son bulmasından dolayı Gülbeyaz Ziyafet Restorandın da akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kursiyerlerden Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Salih Porsuk ve eşi Nimet Porsuk, Halk Oyunları Antrenörü Samet Gögen’e yıl boyunca vermiş olduğu emeklerden ve eğitimden ötürü teşekkürlerini sundu. Halk oyunları antrenörü Samet Gögen’e kursiyerler olarak almış oldukları saati hediye eden Salih Porsuk; “Şimdiye kadar yılmadan, usanmadan gece-gündüz, yağmur-çamur, soğuk-sıcak demeden bize katlanan eğitim veren hocamıza ve bu imkanı sunan Halk Eğitim Merkezimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi.

Akhisar Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Samet Gögen kursu başarıyla bitiren kursiyerlere belge takdim ederken küçükte bir konuşma gerçekleştirdi. “Şimdiye kadar birçok ekip çalıştırdım. Birçok Halk Eğitim Merkezinde görev aldım. Farklı yaşlarda birçok öğrenci yetiştirdim. Hiç birinde bu kadar keyif almadım. Gerek kursiyerlerimizin ilgi, alaka ve azimleri, gerekse Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem’in ve Müdür yardımcılarımızın vermiş oldukları destekleri takdire şayandı. Emek veren herkese çok teşekkür ederim. Biz kültürümüzü yaş ne olursa olsun bir kişiye bile aktarıyor ve yöresel oyunlarımızı öğretebiliyorsak ne mutlu bizlere, bu yüzden hepinize gayretlerinizden dolayı teşekkür ederim. Koca sene bana katlandığınız için ve sabırla çalışmalarımıza katıldığınız için de ayrıca tebrik ederim. Burada Halk Eğitim Merkezimizin desteğine de değinmek isterim. Uzun zamandın özlenen Halk Eğitim Merkezi sistemini Akhisar’a kazandıran idarecilerimize teşekkür ederim. Hem bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen kişilere hem de halk oyunları ekibimizdeki bu güzel aile ortamını bize sağlayan ve ayak uyduran herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. İnşallah önümüzdeki yıl tekrardan bir arada olmak ümidiyle” dedi.

Gecenin sonunda belgelerini alan kursiyerler müzik eşliğinde Harmandalı, Ankara misket, Trabzon horon ve göçmen oyunu payduşkayı oynayarak sezonu kapadılar.