Önceki yıllarda olduğu gibi Toplum Sağlığı Merkezi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler, Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından verildi.

ÇOCUK İSTİSMARI, MEME KANSERİ, ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

Geçtiğimiz hafta başlayan eğitimlerde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik çeşitli konularda bilgilendirme semineri yapıldı. İlk olarak Çocuk İstismarı, Anne Sütünün önemi ve Meme Kanseri konuları hakkında iki gün süren seminerler ile kursiyerlere bilgiler verildi. 20 Ekim 2016 Perşembe günü de bulunduğumuz çağ itibariyle, yaşadığımız en büyük sorunlarından biri olan Madde Bağımlılığı ile ilgili toplantı düzenlendi. Çocuklarda ve gençlerde madde bağımlılığı için risk faktörleri, Sosyal ve Çevresel Faktörler gibi yediden yetmişe herkesi ilgilendirecek konularda bilgiler verildi.
PSİKOLOG GAMZE HALAT BİLGİLENDİRME YAPTI

Yapılan toplantılarda verilen eğitimler Psikolog Gamze HALAT, Hemşire Emine ER ve Ebe Ayşe ÇAVUŞOĞLU tarafından gerçekleştirildi. Kursiyerler tarafından tam katılım sağlanan eğitimlerde, toplantı konuları büyük ilgi gördü. Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamalarda; “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri ile kursiyerlerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu konu da bizimle işbirliği yapan Toplum Sağlığı Merkezi Yetkililerine teşekkür ediyoruz. Eğitimlerimiz, seminerlerimiz, toplantılarımız yıl boyunca devam edecek. Vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezimize, eğitimlerimize mutlaka bekliyoruz.” Şeklinde vatandaşlara çağrıda bulundu.