Akhisar Halil Mandacı İlkokulu Müdürlüğü, “Hayat Ödevi Projesi” kapsamında muhteşem bir etkinliğe imza attı. 

Ailece şarkı oluşturmak, atık malzemelerden müzik aleti yapmak, evde ailece müzik dinlemek, müzik türlerini araştırmak “ konulu proje haftasında adı geçen faaliyetleri gerçekleştiren okulumuz, bunun yanı sıra öğrencilerimizde sanat eğitimini içselleştirmek ve müziğin hayatımızdaki rolünün altını çizmek amacıyla bir canlı performans etkinliğini hayata geçirdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Programı 4.sınıf öğrencisi Emre KURALAY, okula davet edilerek “ ritim atölyesi, enstrümanların, müzik türlerinin tanıtımı “ konularında bir sunum gerçekleştirdi. Tüm şubelerin katıldığı sunumun bir de “ canlı performans konseri “ sürprizi vardı. Çocuk şarkılarıyla başlayan konser, ”Bana Bir Masal Anlat Baba, Gülpembe, Hayat Bayram Olsa, Samanyolu, Resimdeki Gözyaşları gibi Türk Müziği’ne damga vuran şarkılarla devam etti. Öğrencilerin de katıldıkları şarkılarda müziğin büyüsü konserde bulunan her öğrencinin yüzüne yansımıştı.

Konser sonrası Halil Mandacı İlkokulu Müdür Vekili Adnan ÇELİK ve Hayat Ödevi Projesi sorumlu öğretmeni Asude TUNÇ, projeye katkı sunan Emre KURALAY’a çiçek takdim ederek, teşekkürlerini ilettiler. Öğrenciler okullarında ilk kez gerçekleşen bu organizasyon sonrasında Emre KURALAY’dan imza almak için uzun süre salondan ayrılmadılar.