Akhisar’da Sigara Fabrikası içerisinde eğitim alanı olarak ayrılan bölüme geçtiğimiz Ekim ayının 15’inde açılışı gerçekleştirilen Akhisar Aliya İzzebegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kaloriferlerinin yanmaması öğrenci öğretmenlere zor anlar yaşattı.

Akhisar Türk Eğitim Sen, facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.  “Bu gün 15 Aralık 2015 seçim öncesi törenle açılışı yapılan Aliyaizzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kaloriferleri yanmıyor. Yetkililer ile yaptığımız görüşmede sorunun müteahhitten kaynaklandığı söylendi. Sorun kimden kaynaklanırsa kaynaklansın öğretmen ve öğrencilerin sıfır derecede ders işlemesi nasıl açıklanabilir. Seçim öncesi törenle açılışı yapılan okulun bu eksikliği siyasiler ve bürokratlar tarafindan nasıl görülmez ve bugüne kadar neden çözülemez. Açılıştan açılışa koşan siyasiler ile boy boy fotoğraflar yayınlayan her okulun müdür ve müdür yardımcısını tayin eden sözüm ona yetkili sendikanın yöneticileride bu konuyu neden dile getirmezler. Takdiri kamu oyuna bırakıyorum. Bu fotograf 14 Aralık 2015 te çekilmiştir.” 

Akhisar Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, Akhisar Press’e yaptığı açıklamada, "Müteahhit firmanın Manisa Gaz ile ilgili yaşadığı bir takım sorunlar nedeniyle kalorifer bağlantıları gerçekleştirilememişti. Bugün itibariyle yetkili firma okulun bağlantılarını gerçekleştirdi. Yarından itibaren okulumuzun ısınma ile ilgili bir sorunu kalmayacak” diye konuştu.

24 derslikli Akhisar Aliya İzzebegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 derslik, 9. Sınıflarla birlikte Bilişim Teknolojileri Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ve Makine Teknolojileri Alanı bulunan 602 öğrenci kapasitesine sahip.