Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat okulunda 2015-2016 eğitim yılı Açık Lise ve Açık Ortaokul kayıtları ilk günden itibaren yüz güldürmeye devam ediyor. 2 Ekim 2015 ‘e kadar kayıtların devam edeceği, ara kayıtlar ve kayıt yenilemelerle, devamlı öğrenci bilgilendirme ve yönlendirme çalışması yaptıklarını ifade eden kurum müdürü Süleyman Erdem, halkımıza ışık tutan bir kurumun tam gün tam yıl açık olmasının Akhisar halkına hizmet götürme sürecinde büyük bir ivme kazandığını aktardı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde geliştirilen 'Toplum Kalkındırılmasında Gönül Elçileri Projesi'nin 2. ayağı'  olan çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendirerek Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğündeki açık lise ve açık ortaokul için bilgilendirme ve kayıt çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sayın Mustafa Akkuyu  Akhisar  Halk Eğitimin” Hayat Boyu Öğrenme” birimi olarak ta  özellikle kadınlarımızın iş yaşamlarına katılımlarına aracı olduğunu belirtti. Akhisar merkez ve köylerindeki Örgün eğitim dışında kalmış kadınları yeniden eğitime kazandırmanın hedeflendiği bu proje için köy ve mahalle muhtarlarının desteğini isteyen Akkuyu her yarım kalmış eğitimli kız evlatlarımızın, istekli annelerimizin diploma almasını ve mesleğe yönelik açmış olduğumuz kurslarımızdan faydalanmasını gönülden istiyoruz dedi. Özellikle yarım kalmış eğitimleri tamamlama projesinin ilçemizdeki tüm kadınları kapsamakta olduğunu, Bu yönde verilecek eğitim ile eğitimi yarım kalan kadınların, eğitimlerinin tamamlanması yanında onların istek ve önerileri ile kurs çeşitliğini arttırarak meslek edinmeleri sağlanmasında üzerlerine düşeni yapmak için, Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte  çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti. 

Erkek ve bayan tüm öğrencilere açık olan Akhisar Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem,  açık lise ve açık ortaokul için kitap dağıtımlarının başladığını, öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını ancak vizyonları gereği daha fazla öğrenciye hizmet etmek istediklerini belirtti. Kurum olarak “Halka Hizmetin Hakka Hizmet” olduğunun bilincinde olduklarını belirten  Süleyman Erdem  Gönül Elçileri’nin desteği ile yürütülen proje sayesinde dezavantajlı durumda olan kadınlara da  meslek edindirme ve yarım kalan eğitimlerini tamamlanması konusunda gerekli destek vereceklerini, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber’imizin de “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” Hadis-i Şerifini hatırlatarak hem annelerimizin hem de geleceğin anneleri olacak kız evlatlarımızın, İslam’ın ilk emri olan “OKU”  emrini yerine getirmelerinin, aydınlık ve refah Türkiye’miz için çok önemli olduğunu belirtti.