T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca finanse edilmek suretiyle Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu “Yaşam İçin Enerji” konulu “Energy For Life” projesininin ilk görüşmeleri, 07-12 Aralık 2012 tarihleri arasında Almanya’ nın Köln şehrine 50 Km mesafede Wipperfuert şehrine, Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL, Proje Koordinatörü İsmail ARSLAN, öğrencilerimizden İzel Özen DEMREN ve Harun GÖK’ ün katılımı ve sunumları ile gerçekleştirilmiştir. Bir sonraki görüşmeleri ise 17-21 Mart 2012 tarihlerinde İngiltere’de gerçekleştirilecektir.

Proje ve Almanya gezisi hakkında bilgi veren okul müdürü Hayrettin Hangül ;” Görüşmelerde Almanya’ nın ardından Türkiye olarak projemiz kapsamında yapılan ülkemiz ve okulumuzu tanıtan çalışmalarımız sunulmuştur. İngiltere, Finlandiya, Polonya, İtalya ve Litvanya ekibinin de sunumlarının ardından ekibimizin Alman okullarının sınıflarını, derslerini, öğrencilerini, müdür, öğretmen ve öğrenci ilişkilerini, öğrenci, öğretmen kılık ve kıyafetlerini tanıma fırsatını yakalamışlardır.

Almanya’ da okul olarak Türkiye’miz, İlçemiz ve okulumuz, yeni eğitim sistemimizdeki teknolojik gelişmelerle ilgili olarak dünyada tek olan Fatih projesi tanıtılmıştır. Bunun yanı sıra ülkemizde kullanılan tüm enerji kaynakları hakkında bilgilendirme de yapılmıştır.

Okul Müdürü Hayrettin HANGÜL Almanya’ da kazandığı deneyimlerini şu şekilde özetlemektedir:Tarafımızdan eğitim binalarının durumları, eğitim anlayışı, velilerin son derece duyarlı olmaları, öğrencilerin bir üst liseye geçebilme gayretleri, yabancı dil öğrenme gayretleri, 2. hatta 3. dili aktif bir şekilde kullanabilme gayretleri gözlemlenmiştir.

Gurbetçi vatandaşlarımız ve Alman ailelerinin bizlere olan ilgileri son derece takdire şayan olup görmeye değerdi. Bu bakımdan bizlere gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı gurbetçi vatandaşlarımıza ve Alman ailelerine şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye’miz, İlçemiz ve okulumuzun tanıtımı ile ilgili sunumuz tüm ortak ülkeler tarafından beğeni ve ilgi ile izlenmiştir.

Toplantı sonucunda edindiğimiz izlenimlerin en önemlisi ise kültürel değişimdir. Farklı ülkelerin kültürleri hakkında bilgi sahibi olduk. Ortaklarımız Türkiye’ nin şu anda her yönden iyi bir ilerleme kaydettiğini, hatta bazı ortakların ilk defa bir Türk grubu ile karşılaştıklarını ve en kısa sürede Türkiye’ yi ziyaret edeceklerini ifade etmişlerdir.

Bu proje öğrencilerimize yabancı dillerini kullanabilme ve geliştirebilmelerine imkân verecek öğrenme motivasyonu kazanma fırsatı vermiştir. Ayrıca Wipperfuert belediyesini ve belediye başkanını ziyaret etme fırsatı da bulduk. Şehir ve şehirdeki enerji kullanımı hakkında bilgi edindik. Enerji tasarrufu amacı ile bütün trafik lambalarının led lamba haline dönüştürülmesi çok dikkat çekici idi.

Ren nehrini gördükten sonra, Köln şehrinde Ren Nehri kıyısında yer alan, ihtişamlı, gotik tarzda yapılan, dünyanın en önemli yapılarından biri olan ve inşaatı tam 632 yılda (1248-1880) tamamlanan Dom Kilisesini (Köln Kadetrali), bunun yanında şehrin su sarnıcı gibi yerleri de ziyaret eden proje ekibimiz, şehrin tarihi ve turistik yerlerini tanıma fırsatını buldular. Gezdikleri ve ziyaret ettikleri yerlerden hediye almayı da ihmal etmediler.
Ben Okul Müdürü olarak bu projenin ufku geniş ve gerçek anlamda hedefi olan öğrenciler yetiştirmek için bize yardımcı olduğunu düşünüyorum.” Dedi.