Fen Lisesi İspanya’nın Huelva şehrindeki  IES ALONSO SANCHEZ  Fen Lisesindeki 5 günlük çalıştayından döndü. 

Akhisar Fen Lisesi ortağı olduğu  Erasmus+ KA2 “Biyoçeşitliliği Korumak için Son Şans”  projesinin 2. Çalıştayını  15-23 Nisan 2016 tarihleri arasında İspanya’nın Huelva şehrinde  tamamladı.

Bu uluslarası çalıştaya, Okul Müdürü Coşkun DURMUŞ, Okul öğretmenleri Zeynep GÜR, Ayşe İpek; okul öğrencileri; Büşra Özüm ÇOLAKOĞLU, Ayşe Rümeysa KARAKOÇ, Munise  Gülen OKTAY, Derin Deniz BAŞDOĞAN katıldılar. 

5 günlük çalıştay programı dahilinde yapılan çalışmalar şöyleydi;

Pazartesi:

IES ALONSO SANCHES Lisesi’nin tanıtımı yapıldı. Bir önceki İtalya çalıştayından derlenen video sunumu yapıldı. Petrol Rafinerisine eğitim gezisi düzenlendi. Öğrencilere rafinerinin işleyişi hakkında bilgilendirme seminerleri verildi. Rafineri etrafındaki yeşil ve sulak alanlarda var olan bitki ve hayvan türleri ve bu türleri koruma çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi. 

Salı:

Marismas Del Odiel Doğal Parkı’na eğitim gezisi düzenlendi. Bölge gezilerek oradaki tür koruma çalışmaları yapan ilgili kişilerin rehberliğinde, bölgede bulunan kuş türlerinin ve bu türleri koruma ve çoğaltma için yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler ve seminerler verildi. Marismas Del Odiel Doğal Parkı’nın sahip olduğu geniş sulak alanların, bir çok kuş türünün göç yolundaki uğrak yeri olmasına olanak sağlayarak  Marismas Del Odiel Doğal Parkı’nın önemine dikkat çekildi. 

Eğitim gezisinden sonra, Sevilla şehrine bir kültür gezisi düzenlendi. 

Çarşamba:
IES ALONSO SANCHES lisesinde çalıştay için düzenlenen kütüphanede yapılacak sunumlar için hazırlıklar yapıldı. Proje ortak ülkelerinde bulunan koruma altında olan Milli Parklar, bu parkların konumu, koruma yöntemi ve endemik türleri konularını içeren sunumlar, her ülkenin katılımcı öğrencilerinin sunumuyla gerçekleşti. Sunumlardan sonra, karma gruplar oluşturularak , her ülkenin önceden hazırladığı endemik türlerin fotoğraflarıyla , ülke ve Milli Parkların isimlerinin de yer aldığı pano hazırlama etkinliği grup çalışmasıyla tamamlandı. Ardından bu Milli parklarda bulunan endemik türlerin ses kayıtlarıyla , fotoğraf sergisi daha da canlı bir platforma dönüştürüldü.

Perşembe:

Donana Milli Parkı’na eğitim gezisi düzenlendi. Koruma altındaki bitki ve hayvan türleri ile ve bu türleri koruma çalışmaları ile ilgili seminerler verildi. 

Cuma:

Okulda CLIL metodu ile ders işlendi.  Ders sonrası,  tüm katılımcı öğrenciler, hafta boyunca yaptıkları çalışmalardan ve eğitim gezilerinden neler öğrendiklerini belirleyecek olan değerlendirme testlerini tamamladılar.  Ardından  IES ALONSO SANCHES Lisesi Müdürü Miguel Angel Vinagre, tüm katılımcı öğretmen ve öğrencilerle katılım belgelerini sundu.

Daha sonra, proje koordinatörü öğretmenler proje toplantısı yaparak, 5 günlük çalıştayın değerlendirmesini yaptılar. 

Öğrenci velilerinin hazırlamış olduğu yöresel yemeklerle akşam yemeği düzenlendi. Yemek öncesi IES ALONSO SANCHES Lisesi öğrenclierinin hazırlamış olduğu Flamenko dans gösterileri izlendi. Hep birlikte yenilen akşam yemeğiyle , 5 günlük çalıştay programı sona erdi. 

İspanya Dönüşü çalıştaya katılan öğrenciler ispanya toplantısındaki izlenimlerini öğretmen ve arkadaşlarıyla paylaştılşar. Okul Müdürü Coşkun DURMUŞ, Projede görev alan öğrenci ve öğretmenlere, ve özellikle İlçe Koordinatörü Ahmet KUMBARACI ve okul koordinatörü Ayşe İPEK’e   teşekkür etti.