Nitelikli ve öğrenci merkezli eğitimin Akhisar’daki marka ismi Eksen Etüt Paşa Mahallesi 5 Sokak. No:73 ‘teki yeni hizmet binasıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine start verdi.

Akhisar’da ikinci eğitim kurumunu açan Eksen,Temel lise ve etüt merkezi olarak sınıflarıda gruplara ayırdı maksimum 16 kişilik sınıflarda kaliteli eğitimi hedefleyen kurum yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundular:

Akhisar’a hizmet vermeye başladığımız ilk günden beri ilkeli,seviyeli,öğrenci eksenli bir anlayışı prensip edindik.Vermiş olduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmak adına en ufak ayrıntısına kadar profesyonel yardımlarla detaylandıran bir bina oluşturduk.Çocuklarımızın akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla bir çok birim oluşturduk.Görsel sanatlar atölyesi,dil atölyesi,spor salonu ,dinlenme alanları,kütüphane ,bireysel çalışma salonları gibi pek çok birimimizle çocuklarımızın eğitsel ve kültürel yapılarını inşa edeceğiz.İlköğretim birinci ve ikindi kademedeki öğrencilere hizmet vereceğiz.


1-2-3 ve 4. Sınıflarda

-Okula destek dersleri

-Ödev yardımı

-İngilizce

-Sosyal Etkinlikler

-Resim

-Masa Tenisi

-Birebir Dersler

 

5-6-7. Sınıflarda

 

-16 Kişilik Sınıflar

-Aylık on adet birebir (30 dk.)

-350 Saat ders

-İngilizce

-Okul destek dersleri

 

 8. Sınıflarda

-TEOG hazırlığı tüm dersler

-480 Saat ders

-Aylık 12 adet birebir

-16 Kişilik Sınıflar

-Fen Laboratuvarı

 -Deneme Sınavları

Ayrıca Ege Bölgesinin en iyi fiziki koşullarına sahip etüt merkezi olan Eksen Etüt’te

*Her öğrenciye bir danışman öğretmen

*Randevulu birebirler

*Her ünite bitiminde ünite değerlendirici eksik belirleyici tarama sınavları ve bu sınavlar doğrultusunda rehberlik biriminin hazırlayacağı eksik belirleyici analizlerle öğrencilere eksik giderici birebirler verilir.

*Hazıra alıştıran değil ,eksiği gideren bir eğitim anlayışı

*Matematik,Fen ve Teknoloji,Mantık Atölyeleri

*Rehberlik birimi tarafından öğrencilere kişisel hedeflerine yönelik mesleki bilgilendirme seminerleri ve öğrenciyi hedefe ulaştırabilecek ders çalışma teknikleri,zaman yönetimi,sınav stresi ve motivasyon çalışmaları yapılır.

*8. Sınıf TEOG çalışmalarımız  7 Eylül’de ,1-2-3-4.sınıf  hazırlık çalışmalarımız  14 Eylül’de başlamış olup,  5-6-7. sınıflar 16 Eylül’de eğitim-öğretime  başlayacaktır.Sınırlı sayıdaki kayıtlarımız devam etmektedir.

Özel Eksen Eğitim Kurumları Temel Lisede Standartları Belirliyor

 Türkiye genelinde dershanlerin kapatılmasıyla birlikte hayatlarımıza giren Temel Lise kavramı, Akhisarda Eksen Temel lisesi ile hayat buluyor. Yeni bir eğitim modelinin karşımıza çıktığı 2015 – 2016 eğitim yılında Eksen Temel Lisesi, Temel Lise Anlayışında Akhisarda standartları belirliyor.

·         Akhisarda Özel Eğitim Kurumları arasında sadece Eksen Temel Lisesi en fazla 12 kişilik sınıflarda eğitim vermektedir.

·         Eksen Eğitim Kurumlarının öğretim kadrosunun tamamı, mevcut sınavlara yönelik alanında uzman öğretmenlerden oluşmaktadır.

·         Eksen temel lisesinde eğitim benzeri olmayan birebir sistemiyle desteklenir. Birebir çalışmalar öğrenci ve öğretmen arasında 30 dk ile belirlenmiştir.

·         Alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından her ünite sonrası gerçekleştirilen ünite değerlendirme sınavı neticesinde, rehberlik birimi ünite sonuçlarını analiz eder. Bu analiz neticesinde her öğrencinin konu bazlı eksiklikleri belirlenir. Öğrencilerimiz hafta içerisinde normal öğrenimlerinin yanında her dersten 30 dk.lık birebirler alır. Birebirler randevu sistemiyle oluşur. Öğrenci birebirlerini internet üzerinden kendi belirleyebileceği gibi rehberlik birimi de öğrenciye randevu almadığı taktirde otomatik birebir atar ve takibini gerçekleştirir. En önemli fark ise ünite değerlendirme sınavları sonrası öğrencinin eksik konuları veli ve öğrenciyle paylaşıldıktan sonra, eksiği olan öğrenciye eksik olduğu konudan zorunlu olarak, eksik giderici birebirleri rehberlik birimi tarafından tanımlanır.

·         Rehberlik birimi dershane mantığıyla hareket etmez. Öğrenci ve veli ile sürekli olarak iletişim halindedir. Yılın başından itibaren öğrenci ve veli sınav sistemi ve sınav süreci, eğitimsel konular üzerine bilgilendirir. Rehberliğin temel görevi öğrencinin kişisel özelliklerine yönelik eksiklikleri gidermek ve öğrencide mevcut olumlu davranışları geliştirmektir.

Dikkat eksikliği, sınav stresi, zaman yönetimi, başarısızlığın nedenleri, motivasyon, mesleki alan yönlendirmesi ve bilgilendirmesi ile ilgili olarak sürekli bilimsel yöntem ve metodlar kullanır. Rehberlik biriminin önemsediği öğrenci olduğu kadar aynı zamanda öğrenci velileridir. Öğrenci velilerini sürekli bilgilendirir.


·         Eksen Temel Lisesi eğitim anlayışı içesinde tüm öğrencilerine çift yabancı dil öğrenme imkanı sunmaktadır.  Özetlenecek olursa Eksen temel Lisesinde hedeflenen 9. Sınıfta eksen temel lisesine öğrenim görmek için gelen bir öğrencinin, eksen temel lisesinden mezun olduğunda özellikle İngilizce konusunda İngilizceyi, anlayan, konuşan ve yazabilen bir seviyeye ulaştırmaktır. Eksen temel Lisesinin yabancı dil eğitim kadrosu bu amaca uygun oluşturulmuştur.

·         Eksen temel Lisesinde eğitim öğrencilerin kişisel özellik, yetenek ve becerileri üzerine oluşturulmuştur. Kişisel eğilim ve özelliklere uygun bir ders modelinin yanında tüm öğrencilerimiz kültürel sanatsal alanlarda kişisel ve sosyal yönlerini geliştirici eğitimler alır. Müzik, resim, spor, insan hakları ve demokrasi, mantık, yaratıcılık ve drama gibi ders alanlarında hedeflenen öğrencinin sadece ders konusunda değil aynı zamanda kişisel gelişim noktasında da bir değer kazanmasıdır.

·         Eksen eğitim kurumlarında eğitim Eksen yayınları ve Eksen Dijital Yayın desteği ile güçlendirilmiştir.

·         Eksen Temel Lisesinde vazgeçilmez bir kavram ise disiplin kavramıdır. Eksen Temel Lisesi Eğitim sistemini disiplin kavramından bağımsız düşünmez. Öğrencilerimizi boğmayan ve zorlayıcılığın içinde pasifleştirmeyen bir disiplin anlayışımızla eğitimin bir disiplin sistemi içerisinde var olabildiği gerçeğini asla unutmaz.