Çevrenin Genç Sözcüleri projesindeki “Çevre Timi” Atıklar Konusunu Yerinde inceledi….

Özel Akhisar Koleji Fen Bilimleri öğretmenlerinden Fizik öğretmeni Müjde Çeneli ve Biyoloji Öğretmeni Duygu Tevi öncülüğünde oluşturulan Çevrenin Genç Sözcüleri projesi kapsamında öğrencilerin katılımıyla kurulan ‘Çevre Timi’ Akhisar Belediyesi Çevre Birimi ile işbirliği yaparak Canerler Hurdacılık Geri Dönüşüm Tesisi, Katı Atık Sahası ve Atık Su Arıtma Tesisine gezi düzenledi.

Çevre Timi , Canerler Hurdacılıkta plastiğin geri dönüşümünün nasıl yapıldığını gözlemledi. Canerler Hurdacılık, okulumuzun çevreye verdiği önemden dolayı iki adet atık kutusu hediye etti. Ayrıca bu atık kutularında biriktirilecek olan mavi kapaklar Canerler Hurdacılık tarafından satın alınacak ve elde edilen gelir okulumuz adına ihtiyaç sahiplerine verilecektir.

Çevre Timimiz Akhisar Belediyesi Katı Atık Sahasına gitti. Orada gerekli incelemeler yaparak, yetkilerden bilgi aldı. Daha sonra Akhisar Belediyesi Atık Su arıtma Tesisine gidilerek Tesis Müdürü Aziz Soğuksu’dan bilgi alındı. Aziz Soğuksu öğrencilerimize foseptikten toplanan suyun temizlenerek tarlalara dağıtımı konusunda bilgi verdi.

Çevre Timimiz edindiği bilgileri okuldaki arkadaşlarıyla paylaşarak, çevre duyarlılığının arttırılması için herkesi göreve davet etti.