Akhisarpress.com - Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy Akhisar Koleji Basketbol Takımlarını ziyaret etti.

Son zamanlarda basketbola yaptığı yatırımlar ve aldığı başarılar ile adından söz ettiren; Özel Akhisar Koleji Genç Erkek ve Genç Kız Basketbol takımları Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy tarafından ziyaret edildi.

Basketbol Adamları Derneği Başkanı Erboy ziyareti sırasında yaptığı açıklamada;

"Bir Akhisar'lı olarak 1965 yılında basketbol yazısıyla başladığım spor gazeteciliğimi hayatının en güzel günlerinden birini bu gün geçirdim. Sizlerle birlikte olmam beni bir anda Alişefik Ortaokulu’ndaki basketbol oynadığım günlere götürdü. Akhisar'da alt yapı olarak Basketbolun, Akhisar Kolejinin desteğiyle bu aşamaya gelmesiyle inanılmaz mutlu oldum. Özellikle bu yıl hem kız hem de erkek takımlarının Manisa birinciliği elde etmeniz yıllarına basketbola vermiş, Akhisar’daki spor salonunun açıldığı gün basketbol oynamış biri olarak gururlandım. Demek ki o gün atılan tohumlar bugün ürünlerini vermiş ve Akhisar basketbol şehri olmuş. İnşallah en kısa zamanda da her biriniz Akhisarspor’un en üst liglerinde bir Akhisarlı olarak formasını giyer ve bu takımı başarıdan başarıya koşturursunuz.
Sizlerle birlikte olmak inanılmaz güzellik. Basketbola sadece ben değil, 2 oğlum da gönül verdi. Mert Erboy, Çakabey kolejinde ve takımında oynadı. Antrenör oldu, Bostanlıspor’u 3 yıl üst üstte İzmir şampiyonu yaptı. Küçük oğlum Yiğit Erboy'un Tuborg alt yapısında basketbola başladığı günler aklıma geldi. O da 2. Liglerde oynadı, Bölgesel Ligde 3 takımın şampiyon olmasını, 2. Lige çıkmasını sağladı. Onlardaki hırs ve azmi, aynı heyecan ve coşkuyu şu an Akhisar Kolejinde okuyan kız ve erkek sporcularımızda da gördüm. Bu coşku ve okul yöneticilerinin desteği ile başarının gelmesi de çok güzel. Unutulmaması gereken bir gerçek de başarı iyi yöneticilerle sağlanır. Onlar doğru yolu gösterir ve sporcuya kapıyı açar. Akhisar Koleji yetkilileri Basketbol için çok önemli adımlar atmışlar. Özellikle Spor salonunun yapılmış olması harika. Basketbol Koçu Tülin Tunç'u da gayet başarılı ve vizyon sahibi olarak gördüm. İnşallah Akhisar Koleji; İzmir'deki Gelişim Koleji gibi TB2L'de kendine yer bulabilir. Çünkü bu durumun hem Akhisar kolejine hem de Akhisar Basketboluna çok güzel bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Akhisar'da hiç bir beklentisi olmaksızın kendini basketbola adamış Basketbol gönüllülerinin var olması da inanılmaz önemli. Ancak gönüllülerin basketbol takımına küstürülmemeleri ve heyecanlarının kırılmaması da gerekli" dedi. Basketbolcu kız ve erkek takımları ile birlikte öğlen yemeği yiyen Erboy, okul spor aktivitelerinin tanıtıldığı gösterimin ardından, basketbolcuların idmanını izledikten sonra kentten ayrıldı.

AVNİ ERBOY KİMDİR?

04.02.1955 Manisa’nın Alaşehir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı ilin Akhisar ilçesinde, üniversiteyi (Dokuz Eylül Üniversitesi MYO Sosyal Bilimler/Ekonomi Bölümü) İzmir’de tamamladı.

Akhisar’da Akhisar Lisesi (1 yıl), Akhisar Endüstri meslek Lisesi, Akhisarspor ve Gençlikspor’da basketbol ve futbol, Akgünspor, Yıldırımspor, Esnafspor, Matbaagücü, Tütünspor’da futbol oynadı.

MESLEK YAŞAMI:
Gazetecilik mesleğine 1969 yılında Akhisar Haber Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Aynı yıl gazetenin spor müdürü oldu.
Demokrat İzmir, Yeni Asır, Ege Ekspres, Yeni İstanbul, Tercüman Gazeteleri’nin Akhisar Muhabirliği, Ege Ekspres Gazetesi’nin Akhisar Büro Şefliğini yaptı.
1976 yılında İzmir’e üniversite tahsili için geldiğinde Yeni Asır Gazetesi’nde düzeltmen olarak profesyonel gazetecilik mesleğine atıldı. 3 ay sonra gazetenin Spor Servisi’nde muhabir olarak çalışmaya devam etti.
1979 yılında Hürriyet Gazetesi’nden aldığı teklif üzerine Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosu’na geçti ve Spor Servisi oluşturarak servis şefliğine getirildi. 13 yıl bu görevini sürdürdükten sonra, Yazı İşleri’nde sayfa sekreterliği ve Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 1994 yılında Yeni Asır Gazetesi’ne dönerek Sabah Gazetesi İzmir Spor Sorumlusu ve Yeni Asır Spor İstihbarat şefi olarak çalıştı. 1 yıl sonra gazetenin Spor Müdürlüğüne getirildi. 1998 yılında Anadolu Ajansı İzmir Müdürlüğüne spor servisi oluşturmak üzere geçti. 3 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu.
Emekli olduktan sonra, Manisa’nın ilk ofset gazetesi olan Haber Gazetesi’ni yayınlanmasına yardımcı oldu, 6 ay Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı, ardından Aydın Bilgin’in Haber Ekspres Gazetesi’nin kurucuları arasında yer alarak Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve Spor Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. Bu süreler içinde de Yeni TV, SKY TV, Kanal 1 TV’de spor programlarında yönetmen-yapımcı, eleştirmen ve sunucu olarak görev aldı. Egeli SABAH’ta köşe yazarlığı yaptı.
Yenigün Gazetesi’nin köşe yazarlığını sürdürüyor.
Karşıyaka Haber Gazetesi (2004) ,www.kimseduymasin.com (İzmir’in ilk haber sitesi), www.spor35.com, www.basketbolig.com, www.karsiyakahaber.com, www.karsiyakahabergazetesi.com adlı spor sitelerini kurdu. Gazete ve siteler faaliyetine devam ediyor.
Kimse Duymasın adlı spor kitabı yayınladı.
Sürekli Basın Kartı sahibi.
Evli, iki çocuk babası.

KAZANDIĞI ÖDÜLLER:
Meslek yaşamında, emekli olduktan sonra mesleki yarışmalara gençlere yol açılması nedeniyle katılmadı. TSYD, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, TJK, TASKK, Manisa Gazeteciler Derneği başta olmak üzere çeşitli yarışmalardan 30’un üzerinde çoğu birincilik olan ödül kazandı. Bir kaç kez yılın spor yazarı seçildi.
2005 Yılı TMOK Fair Play İletişim Dalı Büyük Ödülü’nü aldı.
TÜFAD İzmir ve Akhisar Şubeleri tarafından “İnsanlar Yaşarken Anılmalıdır” programında 2 kez gazeteci ve spor adamı olarak anıldı.

ÇALIŞTIĞI DERNEK, VAKIF VE KURULLAR:
Ege Tenis Egitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
Ege Tenis Eğitim Vakfı Başkanı (2 dönem),
Bostanlıspor Basketbol Şubesi Başkanı,
AK-DER - Akhisarlılar Derneği Başkanı (Kurucu Başkan- Başkanlık 2 dönem),
Akhisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı
Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi (Çeşitli görevler- 12 yıl),
Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi
Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi,
Basketbol Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
İzmir İl Danışma Kurulu Üyesi,
Türkiye Atıcılık Federasyonu İzmir İl Temsilciliği
Türkiye Bowling Federasyonu İzmir İl Temsilciliği
Türkiye Badminton Federasyonu İzmir İl Temsilciliği
Karşıyaka Amatör Spor Kulüpleri Birliği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi,
İl Basketbol Tertip Komitesi Üyesi
Altınordu Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu
TMOK Fair Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi.
Yönetici Sinerji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
İzmir Akhisarlılar Derneği Başkanı

DEVAM EDEN STK GÖREVLERİ
Televizyon, Radyo, İnternet, Sosyal Medya Gazeteciler Derneği Başkanı (2013-Kurucu Başkanı)- Kuruluş aşamasında
Basketbol Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (2005 yılından bu yana),
Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı (2006 yılından bu yana)
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi (2012)
Türkiye Ragbi Federasyonu İzmir Temsilcisi (2012)
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol, Ragbi İl Temsilcisi (2012)
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Üyesi (2012)

PROFESYONEL GÖREVLER:
İzmir Tenis İhtisas Kulübü’nde spor direktörü,
Tuborg Spor Kulübü Basın Danışmanlığı ve Genel Menajerliği
Ayvalık Küçükköy Belediyespor Genel Menajerliği
Çeşitli vakıf, şirket, holding, dernekler basın ve başkan danışmanlıkları
ÜYELİKLERİ:
AİPS (Dünya Spor Yazarları Derneği), Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şeref Divanı Üyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Manisa Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Basın Konseyiyle Dayanışma Derneği, Altay, Bostanlıspor, İzmir Denizspor, İZTİK, Türkiye Futbol Adamları Derneği, ETEV (Ege Tenis Eğitim Vakfı), Akhisarlılar Derneği, Basketbol Adamları Derneği, Yönetici Sinerji Derneği, KARSAV (Karşıyaka Eğitim Sanat Vakfı), İZVAK (İzmir Gücü Spor Vakfı),