Bakırlıoğlu; “Liselere geçiş sınavı (LGS) ve üniversite sınavlarında (TYT-AYT) Manisa’nın başarısız olmasını ve illerin başarı sıralamasında çok gerilerde kalmasını daha önce gündeme getirmiş ve bu başarısızlığın nedenlerinin mutlaka araştırılması gerektiğini belirtmiştim.

Maalesef önceki günlerde sonuçları açıklanan 2019 LGS sonuçlarına göre Manisa yine başarısız iller arasında 50. sırada yer almıştır. Sonuçlara göre en başarılı il Muğla, en başarısız il ise Şırnak olmuştur. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2019 LGS raporuna göre,

Manisa LGS başarı sıralamasında, tüm komşu illerin gerisinde kalmıştır.

Denizli        9.

Kütahya     16.

Balıkesir     18.

İzmir           28.

Uşak           36.

Aydın          43. olmuştur.

Üniversite sınavlarında da durum farklı değildir.

Başarı sıralamasındaki yerimiz ne yazık ki her yıl bir iki basamak aşağı kaymaktadır. Manisa illerin başarı sırlamasında 16 yılda, 16 basamak gerilemiştir.

Manisa Milletvekili olarak bu durum beni oldukça rahatsız etmektedir.

Çünkü Sosyo-Ekonomik gelişmişlik sıralamasında 25. ekonomik büyüklük bakımından, sanayi, tarımsal üretim ve ihracat rakamları bakımından ilk on il içerisinde yer alan Manisa’nın, eğitimde bu kadar gerilerde kalması kabul edilemez...

Manisa eğitimle gelişecek ve kalkınacaktır. İşte bu nedenle Manisa’da eğitim kalitesini yükseltmek için bir eğitim seferberliğine ihtiyaç vardır.

Manisa il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, kamu ve özel tüm okul idareleri, öğretmenlerimiz, eğitim fakülteleri, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte mutlaka bu soruna bir çözüm bulunmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bunun mücadelesini, halkımızla, öğrencilerimizle, aydın, demokrat, laik öğretmenlerimizle birlikte vermeye hazırız.” Diye açıklamalarda bulundu.