Akhisar İtfaiye müdürlüğü ve Akhisar ATSO Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticiliği tarafından organize edilen ‘’PERSONELE YANGIN EĞİTİMİ KONULU’’ çalışma 09.05.2014 tarihinde gerçekleştirildi.
Eğitim çalışmasında slâyt gösterimi yapan Akhisar İtfaiye Müdürü Ali Yıldız sunum esnasında "Yangını sadece alevden ibaret olarak görmeyiniz yangını söndürmede daha bilinçli bireyler haline gelmeniz için bu tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Bizler Yönetmelikte belirtilen kendi personelimizin kamu kurumlardaki personel ve sivil işletmelerde çalışan personellere yangın güvenlik eğitimi vererek bu konu hakkında bilinçlenmelerini sağlıyoruz. İtfaiye teşkilatları ülkemizde 25 Eylül 1923 ten bu yana belediyeler bünyesinde görev yapan yangınları söndürme. Yangın müdahale, trafik kazalarında kurtarma her türlü afet kurtarma çalışmalarını hiçbir karşılık gözetmeksizin yapan kamu kuruluşlarıdır. İnsan Vücudu 65 derece sıcaklığa 1-2 saat direnebilir, 120 derece4ye 15 dakika, 143 dereceye 5 dakika 177 derece sıcaklığa 1 dakika direnebiliyor” dedi. Yıldız daha sonra ATSO personeline yangın nedir? Yanma nedir? Yanma sınıfları yangın anında neler yapılmalı ve yapılmamalı, yangın söndürme teknikleri yangın yerindeki tehlikeler, yangın söndürme yöntemleri hakkında bilgi verdiler. 

              Akhisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hüseyin TAVLI, İdari Mali Müdürü Ümit ERASLAN, Sorumlu Hemşire Emine ZEYBEL eğitimden sonra bu özverili çalışmalarından ötürü Akhisar İtfaiye Müdürü Ali Yıldız’a ve İtfaiye müdürlüğü görevlilerine teşekkür ettiler.