Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, 2013 yılının Mayıs ayında Efendi Mahallesindeki 5 bin 980 metrekare alanı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlamasının ardından, dönemin Manisa Valisi  Abdurrahman Savaş ile protokol imzalanmıştı.

Akhisar’ın Efendi Mahallesinde bulunan 5 bin 980 metrekare alana birisi ortaokul diğeri ilkokul olmak üzere imzalanan protokol sonrası hızla çalışmalara başlayan Alhatoğlu Zeytinyağları tarafından 16 derslikli, 480 sabah 480 öğlen toplam 960 öğrenci kapasiteli okulun son aşamasına gelindi.


Çalışmalarını hızla sürdüren ve sürekli inşaatın başında bitmesi için gecesini gündüzüne katan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat; “Protokolü imzaladığımızın arasından bir yıl geçti. Alhatoğlu Zeytinyağları kurucusu babamız Hüseyin Alhat’ın adına 980 öğrenci kapasiteli ilkokul yaptırıyoruz. Okulumuzu önümüzdeki hafta okulların açılmasına yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz.” Dedi.

Önümüzdeki hafta okulların açılmasıyla eğitime başlayacak olan Hüseyin Alhat İlkokulu toplam 16 derslikli ve 980 öğrenci kapasiteli olacak. Okul inşaatının bitmesi kadar öğretmen kadrosunun da yapılanması için uğraş veren Alhat, Hüseyin Alhat İlkokulunun müdürünün Serap Vardar olduğunu da açıkladı. - Mustafa Özdemir (Özel)