Akhisar Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumunda Akhisar Kaymakamının ve Akhisar Milli Eğitim Müdürü’nün katılımı ile karne töreni gerçekleşti. 

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumunda gerçekleştirilen karne töreninde 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri karnelerini Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Akhisar Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Akkuyu, Mükremin Karasu, Mehmet Şahin, Akhisar İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç ile Akhisar Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumu Müdürü Abdülkerim Korkmaz’ın elinden aldılar. 

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumunda da 101 öğrencinin mezun olarak liseye terfi edeceği 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının son günün de Akhisar genelinde toplamda 27 Bin 878 öğrenci karne alacak.

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Kurumunda gerçekleştirilen programda, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi. Yapmış olduğu açıklamada mezun olan öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar diler iken; “2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının son günü, bu gün çocuklarımız karne ile buluşuyorlar. Çocuklarımızın karne dağıtımını gerçekleştirdik. Nihayetin de bu bir son değil başlangıç. Almış oldukları karnede sevinecekleri noktalar olabilecek. Üzülecekleri noktalar olabilecek. Hani kırk pınar meydanlarında cazgırın söylediği bir söz vardır. ‘Üste çıktın diye sevinme, altta kaldın diye üzülme’ bu örnekte olduğu gibi aslında çocuklarımız iyi notlar için sevinirken, kötü almış oldukları notları da önümüzdeki süreçte o eksikliklerini telafi etme, tamamlama için bir fırsat olarak değerlendirmelerini kendilerine söyledik. Ebe beyinlerimiz için de aynı şey geçerli bu yönüyle çocuklarımızın tekrardan değerlendirmeleri eksik olan hususları önümüzdeki uzun tatil sürecinde gözden geçirerek bu eksikliklerini gidermelerini kendilerinden rica ediyoruz. İdarecilerimizle, öğretmen arkadaşlarımızla, öğrencilerimizle, ailelerimizle güzel bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Tatil döneminde de bir tatil modunda değil de tatilde yapmaları gerekenlerin dışında yine ufak tefekte olsa iyi bir şekilde ama kitap okuyarak ama sosyal faaliyet içerisine girerek değerlendirmelerini çocuklarımızdan istiyorum. Bundan sonraki yaşamlarında aileleri ile beraber sağlıklı, mutlu, başarılı günler geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, sınıf birincilerine hediyelerini takdim etti. Süleyman Mermer öğrencilere yapmış olduğu konuşmasında hayatlarında daima başarıyı hedeflemelerini tavsiye etti. Aynı zamanda Mermer; “Bizim kitabımızın ilk emri oku, yaz tatilinde de ilk işimiz okumak olacak doğru mu? Birinci işiniz okumak olacak. Mutlaka değerlendireceksiniz zamanınızı ama ilk önce yapacağınız okumak. Her gün belli bir sayfa okuduktan sonra diğer işlerinize bakacaksınız. Sekizinci sınıf arkadaşlarınıza bunsan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. İnşallah her birini Akhisar da güzel bir yerde göreceğiz. Diğer öğrencilerimize de 8. Sınıfa daha güzel hazırlanması temennisi ile hepinize iyi tatiller diliyorum.” Dedi.

Okul Müdürü Abdülkerim Korkmaz İftar Belgeleri (Arkadaşlarına örnek olan öğrenciler) alan öğrencilere belgelerini verdi. Değerler eğitimi projesi kapsamında Mevlana konulu şiir dinletisinde görev alan öğrencilere teşekkür belgelerini Bilişim öğretmeni Feyiz Candan Işık, Adam olacak öğrenciler konserinde görev alan öğrencilere de teşekkür belgelerini Müzik öğretmeni Sevim Koçkar verdi.