Gazi Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinden Merve GÜRDÜK “Saçım Saçın Olsun Kampanyasına” öğretmenlerinin desteği ile uzun süredir uzattığı saçlarını bağışlamıştır.

Bu kampanya; Kanser Savaşçıları Derneği tarafından kanser tanısı almış, kanser tedavisi nedeni ile saçları dökülen kişilere ücretsiz, ve doğal saçtan yapılan perukların iletilmesi amacıyla başlatılmış bir kampanyadır. Bu kampanaya da; belirlenmiş kriterlerde saçları olan saç bağışçıları Kanser Savaşçıları Derneği`ne saçlarını iletmekte ve bu saçlar anlaşmalı peruk merkezlerinde peruk haline getirilmektedir.

Farkındalık yaratan bu duyarlı davranışından dolayı Okul Müdürü Şaban Ozan CANERLİ; Gazi Ortaokulu öğrencileri ve aileleri adına öğrencisi Merve GÜRDÜK’e en içten teşekkürlerini iletti.

Merve konuyla ilgili düşüncelerini;  “Fen dersinde öğretmenimiz insanların sağlık sorunları olduğunu, ilaçlarla ya da  yardımlarımızla tedavilerinde destek olabileceğimizden bahsetti.  

Bundan sonra komşularımızdan birinin Kanser olduğu için saçlarının döküldüğünü fark ettim. Böylece saçlarımı bağışlama fikri aklıma geldi. Ben de bu düşünce ile insanlara yardımcı olabilmek için neler yapabileceğimi araştırmaya başladım. Konuyla ilgili öğretmenim Fen Bilimleri Öğretmenim Mustafa AYHAN’a danıştım. Öğretmenimle beraber araştırma yaptıktan sonra, internette KANSER SAVAŞÇILARI DERNEĞİ' nin  "SAÇIM SAÇIN OLSUN" kampanyasının varlığından haberdar oldum.  

Daha sonra Öğretmenimle saçlarımı, ihtiyaç sahibi kanser hastalarına ulaştırmaları için kargolayarak Kanser Savaşçıları Derneğine yolladık.

Kanser hastaları, tedavi sürecinde saçlarını kaybediyorlar. Kanser hastalarının tedavisindeki en önemli ihtiyaçları moral ve yalnız olmadıklarını hissetmeleri. Bende saçlarımı kestirip çöpe atmak yerine saçlarını kaybetmiş kanser hastalarına ulaştırarak onların morallerinin arttırmasını dolayısıyla kansere karşı vermiş olduğu savaşta onlara destek olmaya çalıştım. Bundan dolayı da çok mutluyum. Sizler de bu kampanyaya destek olabilirsiniz.” dedi.