Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Anadolu Lisesi  öğrencilerinden Tuğba Öztürk “Epilepsiye Objektif Ol” isimli fotoğraf yarışmasında Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye genelinde yapılan fotoğraf yarışması, epilepsi hastalığına olan farkındalığı  arttırmak amacıyla Türk Epilepsi ile Savaş Derneği  tarafından organize edilen fotoğraf yarışması, 16 ve 17 yaşlarındaki öğrencilerin katıldığı  2 ayrı kategoride yapıldı.   Epilepsi hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak için yapılan fotoğraf yarışmasına “Tepki” isimli çalışmasıyla katılan Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Öztürk, 16 yaş gurubu içinde Türkiye ikincisi oldu. 

Jüri üyelerini İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Candan Gürses, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Barış Balkan, Konya Necmettin Erbakan  Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Bülent Oğuz Genç,  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Taşkın Duman, İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nöroloji Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Semih Ayta, İstanbul Üniversitesi Huku Fakültesi’nden Prof. Dr. Saibe Oktay Özdemir ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut’un oluşturduğu yarışmanın ödül töreni İzmir’de yapıldı.   Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Barış Balkan tarafından ödülünü alan Akhisarlı  öğrenci Tuğba Öztürk  çok mutlu olduğunu ifade ederek epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve insanları bilinçlendirmenin öneminin farkında olduğu için bu çalışma içerisinde yer aldığını söyledi. Türkiye ikincisi olan Tuğba Öztürk, 2 bin TL ödülün de sahibi oldu.  Öğrencilerinin başarısı ile büyük bir gurur yaşayan Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Nazan Bahar’da Tuğba Öztürk’ü kutlayarak çalışmalarından dolayı Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğretmeni Meltem Koçak’a ve kendisine teşekkür etti.