Müzik hayatına küçük yaşta Anatolian Bilim Sanat Akademi’de başlayan 18 yaşındaki Hüseyin Kaya Çavuş, İzmir Buca’daki Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinden okul ikinciliği ile mezun olup Yaşar Üniversitesi Konservatuvar keman bölümünü 4.’lükle yüzde 50 burslu kazandı.

Ailesinin göçmen olduğundan dolayı müziğe ilgisinin küçük yaşta başladığını ifade eden Hüseyin Kaya Çavuş; “8 yaşındayken elime geçirdiğim her şey ile ritim tuttuğum için, babam ve annem müziğe karşı ilgimi anlamıştı. Bir gün bana müzik enstrümanlarından birini çalmak ister misin diye sordu. Bende hiç düşünmeden keman diye cevap verdim. 8 yaşından bu yana keman çalmaya ve eğitim almaya başladım. Sonrasında ise Anatolian Bilim Sanat Akademi’de ders almaya devam ettim. Yine onların sayesinde Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandım. Halen Yaşar Üniversitesi müzik bölümünde eğitimime devam ediyorum. Hedefim ileride yurt dışında eğitim almak ve oradaki orkestralar ile çalışmak.

Aynı zamanda Akhisar Anatolian Bilim Sanat Akademi’de eğitim alan Fırat Demir ve Selin Demir’de İzmir Işılay Saygın ve Manisa Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümlerini asil kontenjan ile kazandı.