Akhisarpress.com - Zeytinyağında kaliteyi arttırmak amacıyla Akhisar Ziraat Odası, Zeytin Dostu Derneği tarafından Akhisar’da bir gün süreli “Zeytinyağı Tadım Kursu” düzenlendi.

HAUS Santrifüj Teknolojileri sponsorluğunda düzenlenen kursa, zeytinyağı tadımı konusunda uzmanlaşmak isteyen zeytinyağı gönüllüleri katıldı.

Yurt içi ve yurtdışında birçok seminer ve eğitim çalışmaları bulunan Zeytin Dostu Derneği eğitmeni Dr. Dilşen Oktay’ın nezaretinde 15 katılımcı ilk kez zeytinyağı tadımı yaptı. Sabah 09:00-17:00 saatleri arasında verilen eğitimlerde 12 farklı zeytinyağı numunesi tadan kursiyerler, kurs süresi sonunda kusurlu ve kusursuz zeytinyağını ayırt edebilecek bilgiye sahip oldular. Kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları verildi.

-Akhisar’ın 41 Tadımcısı Oldu

Kursa katılanlara zeytinyağını tatmayı ve bu öğrendiklerini normal yaşamlarında kullanmayı öğrettiklerini belirten Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, zeytinyağı tadımcılığının, zeytinyağının üretimi, saklanmasının, satışa sunulması kadar önemli olduğunu belirtti. Akbuğa, “Zeytin Dostu Derneği Başkanı sayın Mustafa Alhat beyle yapmış olduğumuz görüşme sonunda Akhisar’da böyle bir kursun açılmasının gereği ve önemi konusunda görüş birliğine vardık. Halkımızın zeytin ve zeytinyağı konusunda bilinçlenmesi bakımından önemli olan bu kursu iki dönem olarak düzenledik. İlk olarak 25 katılımcı ile 19 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirdik. İkincisini ise geçtiğimiz hafta sonu 15 katılımcı ile tamamlamış bulunuyoruz. Akhisar’ımız 41 tane zeytinyağı tadımcısına sahip oldu. Talep gelmesi halinde yeni dönem kursları da yine odamız ev sahipliğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.