Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Uygulama Merkezi bünyesinde Otizmi olan bireyler için eğitim verilmeye başlanıldı.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer TETİK “ Özel Eğitim konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak engellilerimizin önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. İlçemizde otizmi olan bireylere özel sınıflarında eğitim verilmekte. İlköğretim kurumlarında uygulanan programları takip edemeyecek durumdaki bireyler için açılan bu merkezlerde öğrencilerin, öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla Bakanlığımızın hazırlamış olduğu özel eğitim programını uyguluyoruz.” Dedi

Engelliler koordinatoru ve Türkiye Engelliler Konfedarasyonu Üyesi Fikret TÜRK “Akhisar Özel Eğitim Uygulama Merkezi her geçen gün kurumsal kimliğini oluşturduğu ve idareci ve öğretmenlerimizin bu özverili çalışmalarını hem yakinen izliyor vede kendilerini yürekten kutluyorum. İlçemizde engellilere yönelik eğitim alanındaki çalışmalar bizleri sevindirmektedir. Biz gönüllü kuruluşlar olarak her konuda sizleri destekliyoruz.” Dedi.