Mustafa ÖZDEMİR (Akhisarpress.com) - 24 Kasım öğretmenler günü kutlama programı, tüm yurtta olduğu gibi Akhisar’da da sabah saat 09:30’da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Akhisar Milli Egemenlik Meydanında başlayan kutlama programında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengini İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer sundu. Programda daha sonra Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde resim sergisinin açılışı yapıldı.

Kutlama programı saat 10:30’da Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda devam etti. Açılış konuşmasını yapan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer; “Sevgisi şevkati insana yaaddır. Vücuttur, kanattır, koldur öğretmen, öğretmendir ışık veren dünyaya, öğretmenin ilmi benzer deryaya, ırmaktır, denizdir, göldür öğretmen. Askeri zaferlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ilelebet bekasını düşünen Mustafa Kemal Atatürk, gençlerin yetiştirilmesine büyük önem vermiş, bizzat kara tahtanın başına geçerek bu kutsal görevi üstlenmiş ve 24 Kasım 1928 günü Millet Mekteplerinin baş öğretmenliğini kabul etmiştir. Devletimizin muasır medeniyetler seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı olduğunu belirtmiş, bu düşüncelerini “ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” veci sözleriyle de pekiştirmiştir. Bu bağlamda kutsal öğretmenlik görevini sürdüren veya emekli olmuş öğretmenlerimizin gününü yürekten kutluyorum.” Dedi.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten; “Yüce Allah’ımız kutsal kitabımızda bile, kendi ismi olarak, kendi sıfatı olarak en çok kullandığı sıfat alemlerin rabbi, rab sıfatını kullanmaktadır. Rabbin Türkçe anlamı terbiye etmek, eğitken, muallim ve günümüz Türkçe’siyele de öğretmen anlamına gelmektedir. Yine biliyorsunuz peygamberler ve ulusal önderler Mustafa Kemal Atatürk bunların başında gelir, hayatları boyunca ya öğretmen gibi yaşamışlardır, yada öğretmenlik yapmışlardır. Günümüzün bilim dünyasını, en son geldiği noktaya göre baktığımız zaman, kainat bile önce bilgiden oluşmuştur. Toplumlar içinde en temel şey bilgi olduğuna inanıyorum. Öğretmenlerimizde yeni nesillerimize bu bilgiyi aktarıyorlar, bu kutsal görevi yerine getiriyorlar, tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.” Dedi.

Kutlama programında daha sonra adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni, öğretmenler arası anı yarışmasında, masa tenisi ile satranç turnuvasında dereceye giren öğretmenlerin ödülleri verildi. Son olarak emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verilmesinin ardından program sona erdi.