Akhisar Balkan Göçmenleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Makedonca Dil Eğitim kursunu başlattı.

Tüm göçmenlerin yararlanabileceği kurs her Salı günü saat 18:00/19:30 saatleri arasında yapılacaktır.Kurs ücretsiz olup kayıtlar devam etmektedir.(kayıtlar Bal-Göç Dernek Binasında yapılmaktadır.

Akhisar Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Tunay Gül: “Kültürümüzün önemli bir parçası olan Makedonca dil kursunu başlatmış bulunmaktayız.Bu etkinlikte bizlere yardımlarını esirgemeyen ProfDrSlagjanajanceva’ya bizleri bir araya getiren Makedonya Türkiye koordinatörü Kemal beye ve siz değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunar kültürünü yaşatmak adına yapacağımız ve planladığımız bütün etkinliklere tüm üye ve göçmenleri bekliyoruz,hayırlı olsun” dedi.

Akhisar’da Balkan göçmenleri ile bir arada olduğundan dolayı mutluluğunu dile getiren ProfDrSlagjanajanceva; “Biz kardeş ülkeler olarak bir birimizi en iyi anlayan toplumlarız. Kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Burada alacak olduğunuz dil eğitimi sonunda belge alacaksınız. Makedonya’da eğitim almak isteyen gençlerimize bu kurs belgesi yeterli olacak. Resmi kurumlar tarafından onaylı bir eğitim. Ben haftanın her günü doluyum. Manisa’da Turgutlu’dan sonra ikinci ilçe olarak Akhisar’a da eğitim vereceğim. Aynı zamanda Uşak ve İzmir’de Karşıyaka ve Çamdibi’nde de eğitim veriyorum. Sizler ile bir arada olmaktan çok mutluyum.” Dedi.

Makedonca dil dursu eğitimi katılmak isteyenlerin Bal-Göç Dernek Başkanı Tunay Gül; 0-543-294 -89-40 ve Dernek Başkan Yardımcısı Hakan Çalışkan’ada; 0-536-836-53-42 numaralarından kayıt yapılabileceği ve kursların ücretsiz olduğu bildirildi.