Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Behiye Akleylek "Okulumuz Teknolojiye, Kızlarımız Mesleğe Kavuşuyor" adlı 199.243,25 TL hibe miktarı olan projelerinin Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini ve sözleşmenin 08.05.2013 tarihinde imzalandığını belirterek bazı açıklamalar yaptı.

Akleylek, Projemizin genel amacı kız öğrencilerin sosyal yaşam ve öğretim olanaklarının yenilikçi yöntem ve uygulamaları ile gelişen piyasa koşullarının gereksinimlerinin uygun şekilde geliştirilerek bölgemizin sürdürülebilir ve dengeli sosyal kalkınması ile toplumsal gelişimine katkı sağlamaktır.

Öğrencilere sunulan mesleki eğitimin fiziksel ve teknolojik olanaklarının piyasa koşullarına, çağın gereklerine uygun hale getirilerek uygulama atölyeleri kurulacak, mevcut atölyelerin kapasiteleri arttırılacak ve modernizasyonları gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda okulumuzun Çocuk Gelişimi Eğitimi Bölümü, Bilişim Teknolojileri Bölümü, Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü, El Sanatları Teknolojisi Bölümü, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü, Grafik ve Fotoğraf Bölümlerinin atölyeleri olmak üzere toplam 6 atölye ve Uygulama anaokulumuzun günümüz teknolojisine uygun olarak, kız öğrencilerimizin meslek hayatlarında kullanacakları ekipmanların (Bilgisayarlar, fırınlar, yazılımlar, nakış makinaları, dikiş makineleri, mesleki ekipmanlar)alınması ile öğrenme ortamları iyileştirilecek ve öğrenci sayımıza uygun hale getirilecektir.Projemiz ile öğretim kadrosunun niteliklerinin okuldaki öğretim ve sosyal yaşam düzeyini yükseltecek şekilde geliştirmesi amacına yönelik olarak okul öğretmenlerimize eğitimler verilecektir. Okulumuza bir kalite yönetim sistemi kurulacak ve bağımsız denetiminin yapılması sağlanarak ilgili belgeler kazandırılacaktır.

Projenin oluşma aşamasında desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman Mermer'e, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen okulumuz hayırseveri Sayın Akın Öngör’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.