Akhisar Türk Eğitim Sen, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda İstişare Toplantısında Buluştu.
İlçe Temsilcisi Cihan Küçükaydın, Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman’a Şube Yönetim kurulu üyelerine , Gölmarmara İlçe temsilcisi ve Yunus Emre İlçe temsilcilerine, İşyeri temsilcileri ve üyelere toplantıya katıldıkları için teşekkür ederek, katılanları selamlayarak toplantıyı açtı. İstişarenin Hem dini hem örfi bir gelenek olduğunu belirtti. Türk Eğitim Sen’in, Türkiye Kamu Sen’in gücünü üyelerinden, üyeleriyle yaptığı istişareden aldığını söyledi.

Malum sendikalı idarecilerin, çalışanlara mobbing uyguladığını,diğer sendikalardan istifa etmeleri için baskı yaptıkları ile ilgili duyumlar aldıklarını dile getirdi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü bir kez daha göreve çağırdı. İdarecilerin yaptığı bu uygulamaların suç olduğunu söyledi.

Cihan KÜÇÜKAYDIN İş güvencesi kaldırılmak isteniyor! İş güvencesinin kaldırılmak istendiğini, Yeni Anayasa çalışmalarında memurun iş güvencesinin kaldırılmasının gündemde olduğunu belirtti.İşte o zaman dananın kuyruğu kopacak.İş güvencesi elinden alınan bir memur ne yapabilir?Bu bağlamda memur arkadaşları TÜRKİYE KAMU SEN’, öğretmen arkadaşları Türk Eğitim Sen üyesi olmaya ve bu oyunu bozmaya davet ediyorum,dedi.

Toplantıya katılan Manisa KAMU SEN Başkanı Recep VARLIAKMAN söz aldı.Selam ve muhabbet dilekleriyle konuşmasını açtı.Söz konusu dönemde çalışanlarımız mağdur edildi,haksız yere görevden alındı,yandaş olmaya zorlandı,dedi.Bunca baskıya,zulme rağmen Türk Eğitim Sen üyesi olan ve menfaati ellerinin tersiyle iten siz arkadaşlarımı muhabbetle kucaklıyorum,dedi.

Yürütmeyi Durdurmalar! İktidarın ben yaptım oldu anlayışı ile uyguladığı yanlış olan ve ileriye dönük olmayan icraatlar, idareci kıyımları ve bu kıyımlara tetikçilik yapanlar ile alkış tutanlar eğitimde yanlışların düzelmesinde birincil etken olan moral motivasyonu da maalesef eğitimcilere çok görmüşlerdir.

Yandaş olmadıkları için boyun eğmedikleri için Haksız yere, görevden alınan idarecilerimizin bazıları hakkında  Manisa 1.Bölge İdare mahkemesinin 18 yürütmeyi durdurma kararı verdiğini,Manisa’daki 51 Milli Eğitim Müdürü Ve Şube Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu müfettişlerin ön soruşturmada suç ve yanlışlık tespit etmesine rağmen yöneticiler (Kaymakamlar ve vali) tarafından  soruşturma izni verilmediğini ifade etti. Bu arkadaşların genel anlamda hesap vermekten korktuklarını ancak Sendikamızın Hukukun üstünlüğüne inandığını  bu dünyada olmasa bile bu arkadaşların yaradan rabbimin huzuruna vardıklarında bu yaptıklarının hesabını vereceklerine inancımız tamdır. Bizim Hukuki anlamda  çabalarımızın devam edeceğini her kes çok iyi bilmelidir dedi devam edeceğini belirtti.

İş güvencesinin kaldırılmak istenmesi,memuru görevden atabilmek için anayasayı değiştirmek,rızkıyla oynamak akıl ve mantık işi değildir.

Değerler Eğitiminin gündeme getirildiği bu zamanda Değerler Eğitimini ortaya atan bu insanların değerlere sahip olması gerekmez mi?Adalet,saygı,hoşgörü,sevgi duygularından bihaber olan,her türlü haksızlığı adaletsizliği yapanların bunu gündeme getirmesi bir çelişki değildir de nedir?

Angarya Nöbete Hayır! VARLIAKMAN Türk Eğitim Sen, ikinci kanaat döneminde, her ayın ilk haftası nöbet eylemi yapma, nöbet tutmama kararı almıştır; Genel Merkez kararı alınan bu konuda üyelerin okullarına dilekçeleriyle başvurabileceğini ve her ayın ilk haftası nöbet tutmayacaklarını belirtti. Nöbet karşılığında ücret alamayan tek meslek grubunun öğretmenler olduğunu ve19. Milli Eğitim Şurası kararlarında olmasına  rağmen bunun MEB tarafından düzeltilmesi gerekirken görmezden gelindiğini vurguladı.

Toplu sözleşmeyi gözü kapalı imzalayanlar çıkıp bunun hesabını vermeliler!

Bugün sadece şunu söyleyeceğim hani meydanlarda aldıkları zammı ve kazanımları anlatan sözde sendikacılık yaptığını iddia eden arkadaşlar vardı ya,Kamu çalışanı arkadaşlarımız bu arkadaşları gördüklerinde şunu söylesinler. 2013 yılında 2014 yılı için aldığınız 123  lira zam maaşımıza ortalama %5.2 zamma tekabül ediyor.Başbakan %17 zam verdik diyor,Maliye bakanı %8,5 zam verdik diyor ama bakıyoruz bu hesapta yanlışlık var ikisi de yalan söylüyor ama bakıyorsunuz bunu alkışlayan bir sendika var.Bunun neyini alkışlıyorsunuz? Yetkili sendika zamma gerek yok diyor.Bu nasıl sendikadır?Bu memurların Toplu sözleşme masasında satılmasıdır.

Biz memurların 2013-2014 yılındaki mağduriyetimizin giderilmesi için %12 ek zam talep ettik. Hakim, savcılara 1150 tl, akademisyenlere 726 lira ile 835 tl arasında zam yapanlar nedense bunu memura çok görmüşlerdir.30.000 kişi ile Ankara’da eylem yaptık,eylemlerimiz hakkımızı alana kadar devam edecek,herkes bunu böyle bilsin.

Biz Memurların bize destek vermesini,haklarını arayacak sendikaya yetkiyi vermelerini istiyoruz.Zira biz memurları toplu sözleşme masasında pazarlamayız,hakları için pazarlık yaparız diyoruz.Yetkiyi kullanmak zordur,menfaatlerini düşünmemek gerekir,biz bu zorluğa razıyız.Tüm memurları,öğretmenleri Türkiye Kamu Sen üyesi olmaya çağırıyoruz dedi. Toplantının kalan bölümünde üyeler ile karşılıklı soru cevap bölümüne geçildi.

 
İlçe Temsilcisi Cihan Küçükaydın toplantıya katılanlara, katılımınızdan dolayı şahsım, Yönetim kurulum ve Sendikam adına teşekkür ederim,diyerek toplantıyı kapattı.