Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, “Üniversite, çevresinden başlayarak tüm topluma ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet sunacak. Manisa’nın buna ihtiyacı var.”

Akhisar Kaymakamı Kaan PEKER ve Belediye Başkanı Salih HIZLI, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İŞÇİ, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman YILMAZ, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper ALHAT ve Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet ÇETİN ile birlikte Rektör Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ’ye kutlama ziyaretinde bulundu.

Akhisar Kaymakamı Kaan PEKER, Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ’yi tebrik ederek, “Akhisar, gerek kamu gerekse özel sektör yatırımlarıyla altın dönemini yaşıyor diyebiliriz. İlçemizde yapılan bu güzel işleri birlikte görmek için, en kısa zamanda sizleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Akhisar Meslek Yüksekokulu ve Tütün Eksperliği Yüksekokulumuzun varlığından çok memnunuz. Geçtiğimiz dönemde üniversite senatomuz tarafından kararı alınan ve YÖK tarafından onaylanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin kurulmasıyla alakalı olarak; lokomotifliğini Belediyemizin yaptığı, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası ile siyasi partilerin oluşturduğu bir teşekkülle, üniversiteye tahsis edilen alan üzerindeki binaların modifiye edilmesi işi ise devam ediyor” diye konuştu.

Belediye Başkanı Salih HIZLI, “1250 dönümlük sigara fabrikasının, 50 dönümlük alanı Celal Bayar Üniversitesi’ne tahsis edildi. Sizin de desteğinizle, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulumuzun programlarını geliştirerek buraya aktarmayı, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile birlikte kampüsü daha da geliştirmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ ise, “Akhisar gibi Manisa’mızın her bakımdan çok gelişmiş ilçesinde bu potansiyel var olduğundan, biz üniversite olarak oradaki akademik birimlerimizin arkasındayız ve yenilerinin de kurulmasını destekliyoruz. Göreve geldiğimden beri, Akhisar’da kurulacak olan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin daha öncelikli olduğunu hep ifade ettim. Üniversite, çevresinden başlayarak tüm topluma ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet sunacak. Manisa’nın buna ihtiyacı var. Türkiye’de tarım denince akla Manisa Merkez, Salihli, Alaşehir ve Akhisar geliyor. Dolayısıyla şehrimize tarımsal ar-ge bakımından ileri boyutta hizmet sunmak için, öncelikli ihtiyacımız Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’dir. Yatırımları, ülkemizin ve üniversitemizin kaynaklarını göz önünde bulundurarak, önceliklerimizi de doğru değerlendirerek yapmalıyız. İlçelerdeki okullarımız, o bölgelerin ekonomisine, kültürüne, sosyal hayatına katkı sağlasın; değişimin dönüşümün öncülüğünü yapsın gibi bir bakış açısı mevcut. Ama bunun olabilmesi için ilçelerimizin gerçekten ellerini taşın altına koyması gerekiyor. Fiziki alt yapı hazır hale geldikten sonra; öğretim üyesi alınması, programların açılması, eğitim öğretim faaliyetine geçilmesi bizim işimiz. Burada sizlere büyük görev düşüyor” dedi.