Bugünün liderleri geleceğin liderleriyle buluştu, yaşadıkları tecrübeyi arkadaşlarıyla paylaştı...

2000 yılında Sinan Yaman tarafından ‘Geleceğin Sosyal Sorumlu Liderlerini Yetiştirme’ amacı ile kurulan Young Guru Academy ( Genç Liderler Akademisi) uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak her yıl daha fazla lider adayını bünyesine almaya devam ediyor.

Türkiye ve dünyanın önde gelen liderleri YGA’yı Sosyal bilinçli çift kanatlı liderlerin yetiştirildiği sıra dışı liderlik okulu olarak tanımlıyor. YGA’nın, daha iyi bir Türkiye daha iyi bir dünya için üretilen Anadolu Liderlerini Keşfediyor, Oku Düşün Paylaş, Hayal Okulum, Engelsiz Merkezi Programı gibi 15 sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Bill Drayton, en başarılı uluslararası sivil toplum örgütlerini davet ettiği toplantıda, YGA’yı şöyle tanıtıyor: “Pek çok liderlik programına katıldım, dünyanın farklı ülkelerinde sivil toplum örgütleri ve projeleriyle tanıştım. Hayatımda ilk defa gençlerin liderlik kabiliyetlerinin, kendi ürettikleri sosyal sorumluk projelerini hayata geçirirken geliştirdiklerini görüyorum. YGA'nın sıradışı liderlik programı bu yüzden beni çok etkiledi."

Özel Akhisar Koleji öğrencilerinin de katıldığı YGA Liderlik Zirvesi geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Önümüzdeki yıl MEB tarafından lise müfredatına alınacak olan "Sosyal İnovasyon" dersinin içeriğinin de hazırlandığı zirvede Özel Akhisar Koleji Öğrencileri gösterdikleri üstün performansla dikkat çekerken Akhisar’ı hatta Manisa’yı en iyi şekilde temsil etti.
Özel Akhisar Lisesi öğrencileri Yaren ŞAHİN, Yoldaş GÜL, Ahmet Orkun EROL, Cemal ULUSOY, Beril ÖZENÇ, Fatih İNAL ve Bahadır BİÇER uzun ve zorlu bir seçim süreci sonunda Türkiye genelinde 10.000 başvurunun arasından seçilen özel 350 lise öğrencisi arasında yer aldı. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde gerçekleşen ve aralıksız 48 saat süren zirvede Özel Akhisar Koleji Lisesi öğrencilerinin gösterdiği yüksek performans ve katılım dikkat çekerken Zirvede, önümüzdeki yıllarda MEB tarafından lise müfredatına alınması planlanan "Sosyal İnovasyon" dersinin içeriği ile ilgili yoğun çalışmalar yapıldı.

İnsan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere, var olan toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretip bunları hayata geçirmeyi hedefleyen sosyal İnovasyon, bilim dünyasında sıkça irdelenen güncel bir kavram olup hazırlanan ders içeriğinde konuyla ilgili bütün detaylar ayrıntılarıyla yer aldı. YGA zirvesinde Doğan Cüceloğlu, Deniz Güloğlu (BP Pazarlama Müdürü), Mete Uğurlu (Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü) ve Murat Özyeğin (FİBA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi) gibi iş ve eğitim dünyasının tanınmış isimleri birikim ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Özel Akhisar Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Yaren ŞAHİN, Yoldaş GÜL, Ahmet Orkun EROL, Cemal ULUSOY, Beril ÖZENÇ, Fatih İNAL ve Bahadır BİÇER, zirve sonrası yaptıkları değerlendirmede böyle bir organizasyonda yer almanın önemli bir deneyim olduğuna dikkat çekerek "Uzun soluklu bir hazırlığın ardından yapılan 10.000 başvuru arasından ilk 350 içerisine girerek Manisa’yı bu zirvede temsil etmekten dolayı çok mutluyuz. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde gerçekleşen ve aralıksız 48 saat süren zirvenin zirvede önemli deneyimler yaşarken çok önemli kazanımlar elde ettik. Katılımcılar olarak zirvede verilen dinlenme molalarında büyük sürprizler yaşayarak yorgunluğumuzu attık. Bize yönelik yapılan sürprizlerden biri gece 23.00- 01.30 arasında özel dans öğretmenleri ile gruplar halinde dans koreografileri öğrenip, ATHENA grubunun “ Benim güzel hatalarım var” şarkısı eşliğinde dans etmemizdi. Sürprizler arasında en etkileyici olanı ise engelliler tarafından kurulan ENGELSİZLER ORKESTRASI' nın dinletisiydi.

Tüm düşünce ve dileklerini ve günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları notalarla dile getiren bu grup dakikalarca ayakta alkışlanırken engelsiz yaşama destek düşüncelerimiz de arttı. Elde ettiğimiz kazanımlarımızı Hazırladığımız tanıtım sunumu aracılığıyla arkadaşlarımızla ve okulumuzun web sitesinde yayınlayarak çevremizdeki ilgililerle paylaşacağız. Zirveye katılmamızı sağlayan Özel Akhisar Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Sayın Bedrettin YALÇINKAYA’nın şahsında bütün okul öğretmen ve idarecileriyle, YGA’yı bize tanıtıp zirve süresince bizleri yalnız bırakmayan Danışman Öğretmenimiz İlknur TERCAN’a ve bizleri sürekli destekleyen ailelerimize teşekkür ediyoruz. "dediler.

Özel Akhisar Koleji Lise Müdürü Bedrettin YALÇINKAYA ise; “200 okuldan 350 öğrencinin katılımıyla düzenlenen YGA Liderlik zirvesinde okul başına 1-2 öğrenci ortalaması var iken Özel Akhisar Koleji Anadolu ve Fen Lisesinden 7 öğrencinin kabul edilmesi bizim için büyük bir gururdur. Öğrencilerimizin yalnız ders başarısını değil kişisel ve sosyal gelişimini de önemseyen okulumuz; sosyal sorumlu, kendisi, ülkesi ve tüm insanlık için hayaller kurup bunları gerçekleştirme güç ve cesaretine sahip bireyler yetiştirmek gayesi güden tüm idareci ve öğretmenlerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.