Özel Akhisar Koleji Ortaokulu  İspanya,Polonya,Yunanistan,Bulgaristan ve Romanya ile birlikte yürüttüğü, AB Bakanlığı Ulusal Ajansı hibe destekli “ARS LONGA –  All Right, Students. Let´sMakeOurselves  Neighboursand Great Artists” konulu Erasmus Plus projesinin ikinci öğrencili toplantısı Yunanistan’ın Karpenissi şehrinde 21- 27 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz öğretmenlerinden Şebnem ÇAKATAY, Melih BURMA, Merve ERSOY ve İlknur TERCAN ile birlikte 6. sınıf öğrencilerinden Yaman YILDIRIM, Kerem Dilbaz, Ayşe Deniz Güney ve Eylül Mutluer de öğrenme  öğretme etkinlikleri toplantısına katıldılar.

Proje öğretmenleri ise; uzman eğitmenler tarafından verilen “Çoklu Zeka Kuramı”, ”CLIL”, ”Portfolyo Uygulaması” ve “Geleceğin Eğitim Sistemleri”  ile ilgili  yapılan seminer ve atölye çalışmalarına katılarak sertifikalarını aldılar.

Modern heykel sanatçıları ve tarihi anıtlar ile ilgili araştırmalar yapan öğrenciler hazırladıkları sunumları ortak ülkelerin öğretmen ve öğrencilerine İngilizce olarak sundular.Tüm çalışmalar boyunca öğrenciler ortak dil İngilizceyi kullanarak “CLIL” ve “Probleme Dayalı Öğrenme” yöntemlerine ilişkin atölye çalışmalarına katıldılar.

Yunanistan’da ailelerin yanında kalan öğrenciler yeni dostluklar edinip sosyal ve  kültürel değerleri deneyimleme fırsatı buldular.   Yetkin İngilizce dil becerileri, çalışmaları, özgüvenleri ile okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimiz ile emeği geçen proje ekibi öğretmenlerini ve velilerimizi kutlarız.

Projenin ikinci yılının ilk Ulusötesi toplantı faaliyeti ekim ayında Türkiye’de yapılacak olup çalışmalar başlatılmıştır.