Eğitim-öğretim yılı boyunca birçok alanda kurs faaliyetlerini sürdüren Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü’nün, her yıl düzenli olarak Akhisar’ın çeşitli mahallelerinde açtığı Dikiş- Nakış Kursları bu yıl da başladı.

AMAÇ EL BECERİLERİ KAZANMAK, HOBİLER EDİNMEK

Halk Eğitim Merkezi yetkililerince yapılan Usta Öğretici görev dağılımının ardından, çeşitli okullarda ve mahallelerde Dikiş-Nakış kurslarının başladığı belirtildi. Kurslara daha çok ev hanımları, yetişkin genç kızlar ve emekliler ilgi göstermekte olup, kursiyerlerin boş zaman terapisi şeklinde zaman geçirmek, el becerileri kazanmak ve çeşitli hobiler edinmek için kurslara katıldıkları öğrenildi.

Halk eğitim Merkezinden alınan bilgiye göre; Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Namık Oğul Anadolu Lisesi, Akhisar İlkokulu, Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Halil Mandacı İlkokulu, İstiklal İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu olmak üzere okullarda olan kursların başladığı; İlhan Ayverdi Mahalle Konağı, Belediye Eski Sebze Hali, Efendi Mahallesi Düğün Salonu, Yel değirmeni Mahalle Konağı, Mesleki Eğitim Merkezi, Medar Mahallesi, Zeytinliova Mahallesi, Çamönü Mahallesi, Sünnetçiler Mahallesi, Süleymanlı Mahallesi, Sindelli Mahallesi, Ballıca Mahallesi, Akselendi Mahallesi, Sazoba Mahallesi, Tütenli Mahallesi, Karabörklü Mahallesi, Selçikli Mahallesi, Arabacıbozköy Mahallesi, Beyoba Mahallesi, Yatağan Mahallesi, Kayalıoğlu Mahallesi, Kapaklı Mahallesi, Üçavlu Mahallesi gibi birçok merkez de kursların açılma aşamasında olduğu, gerekli hazırlıkların yapıldığı öğrenildi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Vatandaşlarımızın ulaşabilecekleri, evlerine yakın mahallelerde açılan kurslara katılabileceklerini belirten yetkililer; “burada amaç, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek” şeklinde açıklamalarda bulundu. Açılacak olan bir kursta asgari 12 kursiyerin bulunması gerekliliği de önemle vurgulandı. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlarımızın en kısa sürede Halk Eğitim Merkezine başvuruda bulunarak, evine en yakın kursa kayıt olabileceği belirtildi.