Akhisar Eğitim Bir-Sen sendika hizmet binasında 2014 yılı olağan yönetim kurulu ve delege seçimini gerçekleştirdi. Sendika hizmet binasında yapılan seçimde bir divan kurulu 500’ü aşkın üye sayısı bulunduğu için çift sandık kurulu oluşturularak oy kullanma işlemi yapıldı.Seçime tek liste olarak girilmesine rağmen Eğitim Bir-Sen üyeleri tarafından yoğun bir katılım sağlandığı görüldü.

Seçimde görev alan Divan Kurulu ve Sandık Kurullarındaki isimler günü resmi izinli olarak geçirdi. Seçimde görev alan ;
Divan Kurulu ve Sandık Kurulları:
Divan Kurulu Başkanı--Ekrem KURT -Gazi İlköğretim Kurumu
Divan Kurulu Üye- Osman YÖRÜK Atatürk Yüzüncü Yıl İlköğretim Kurumu
 Divan Kurulu Üye –Erkan YAŞAR- Ticaret Borsası Altıeylül İlkokulu 
1.Sandık Kurulu Başkan- Mahmut PEHLİVANAnadolu İmam Hatip Lisesi 
 1.Sandık Kurulu Üye- Adem KURT-Adnan Menderes Lisesi 
1.Sandık Kurulu Üye- Kamil YILMAZ -Halk Eğitim Merkezi
2.Sandık Kurulu Başkan- Kadir DEMİREL -Şehit Hasan Acar Ortaokulu 
2.SandıkKuruluÜye- Basri AKGÜNEŞ -Başlamış Ortaokulu 
2.Sandık Kurulu Üye – Ahmet KUMBARACI- Şeyhisa Anadolu Lisesi  

Yapılan seçim sonucunda seçilen yönetim kurulu ve delege listeleri şu şekilde oluşmuştur.
Yönetim Kurulu
1-Süleyman ERDEM
2-Coşkun DURMUŞ
3-Osman KÖSEMEN
4-Ahmet TAŞÇI
5-İsmail YALTURAK
6-Orhan YILMAZ
7-Muhammet Emin ALTUNKAYNAK



Seçilen Delege Listesi-Çalıştığı Kurum
1-Süleyman ERDEM-Halk Eğitim Merkezi
2-Coşkun DURMUŞ-Fen Lisesi
3-Osman KÖSEMEN-Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu
4-Ahmet TAŞÇI-Akhisar İlkokulu
5-İsmail YALTURAK-Alhatoğlu İlkokulu
6-Orhan YILMAZ-Anadolu İmam Hatip Lisesi
7-Muhammet Emin ALTUNKAYNAK-Başlamış Ortaokulu
8-Mehmet ŞAHİN-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü
9-Mustafa AKKUYU-İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü
10-Mahmut BİNAY-Anadolu İmam Hatip Lisesi
11-Mehmet ÇAVUL- Anadolu İmam Hatip Lisesi
12-Mükremin KARASU-Atatürk Ortaokulu 
13-Selçuk AKYILDIZ-Ticaret Borsası Altıeylül İlkokulu
14-Levent GÖKKAYA-Yayakırıldık Reşat Nuri Öztürk Ortaokulu
15-Mehmet AKAYKANMIŞ-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
16-Halil YILMAZ-Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 

Seçim sonucunda Divan Kurulu,Sandık Kurulları,Yönetim Kurulu ve Delegeler hep birlikte fotoğraf çekimine katıldı.Seçimin sonucunu değerlendiren Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman ERDEM;Akhisar Eğitim Bir-Sen’in yapmış olduğu Yönetim Kurulu ve delege seçiminin adeta bir demokrasi şölenine dönüştüğünü dile getirdi.Bu ortamın sağlanmasında emeği geçen başta seçimde görevli divan kurulumuza,sandık kurullarımıza,uçbeylerimiz okul temsilcilerimize ve bizlerden desteğini esirgemeyip seçime yoğun katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz dedi.

ERDEM;Seçimimizin başta Eğitim Bir-Sen camiasına olmak üzere,Akhisarımıza; Manisamıza ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını Yüce Mevladan niyaz ediyorum.Üyelerimizin sandıkta verdiği mesajı alarak,onların bu desteği ile birlikte Yeni Türkiye hedeflerine ulaşmak için daha fazla çalışacağımızı bildirmek isterim.500’ü aşkın eğitim çalışanı üyesi ile Memur-Sen’in lokomotifi,Akhisar’ın en etkili ve yetkili sendikası olarak diğer eğitim çalışanlarının ve memurların sesi olmak için de var gücümüzle çalışacağız.Allah-u Teala bizi doğru yoldan ayırmasın.Hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin,dedi.ERDEM konuşmasına şöyle devam etti:

Eğitim Bir-Sen olarak bugün ulaştığımız büyük başarıda, başta bilge şair ve kurucu genel Başkanımız  şimdiler de çok gündem de olan “Yedi Güzel Adam”ın en aksiyoneri Mehmet Akif İNAN rahmetli olmak üzere öncü kadrolarımızın karanlık günlerdeki onurlu ve sevdalı mücadelelerini görmezden gelemeyiz. Üstad Akif İnan, sendikal mücadeleyi kuru bir dava ve boş kavgaların zemini olarak değil, Yunus Emre’nin “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için/Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” dizelerinde yüklü anlamı, yaşama alanı olarak görmüş ve şekillendirmiştir. Bu anlayışın etkisiyle sendikal hareketi; toplumun dirilişine, milletin ve insanlığın yeniden uyanışına, kurtuluşuna araç olarak seçmiştir. O, sendikal mücadeleyi, kültür ve medeniyetimizin yeniden inşası ve gelecek tasavvurunun bir parçası olarak görmüştür. Biz, Akif İnan’ın bu sendikal anlayışını bugün akademik sendikacılık, kültür ve medeniyet sendikacılığı olarak tanımlıyor ve yaşatıyoruz.
Biz, öncülerimizin, kavurucu sıcakların akılları köleleştirdiği, gönülleri eskittiği bir zaman diliminde, avuçlarıyla su, sözleriyle anlam ve direnç, gönülleriyle aşk taşımalarının ürünleriyiz. Onların çöllere diktikleri fidanlarız ve yeni filizler veriyoruz. Her filizin yürek taşıdığı, her filizde serpilen yüreklerin tek bir yürek olup, ülkemiz coğrafyasında Eğitim Bir Sen’e dönüştüğü zamanların tanıklarıyız. Yiğitlerden, öncülerden, önde gidenlerden, bilgelerden devraldığımız emanetin, yarınların kurucusu, aydınlık geleceğimizin muştusu olduğunun bilincinde ve sorumluluğundayız.

Demokrasi ağacı ateş almış yanıyorsa, onun dallarında meyve arayışında olmayız. Önce bu ülkenin iklimini normalleştirmek, milleti değerleriyle barıştırabilmek görevi vardır ki, özelde üyelerimizin özlük haklarını savunarak, genelde de ülkemizin normalleşmesini sağlayarak bugüne kadar sendikacılık yaptık. Kimsenin taraftarı olmadan bizatihi taraf olmak iradesiyle hareket ettik. Bağımsızız ama emekten, ekmekten, adaletten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana da tarafız. Eğitim Bir-Sen, bu milletin değerleri doğrultusunda sendikacılık yapıyor ve bu milletin, Eğitim Bir-Sen’in bu sesine ihtiyacı var. Her platformda gür sesleri olduğumuz, Filistin’in, Pakistan’ın, Doğu Türkistan’ın bu sese ihtiyacı var. Bu sesin gür çıkması ve hiç susmaması için ter akıtmak gerekir. Ter akıtmak zorundayız. Zihinlerdeki sendika algısının iyi olmadığını bilerek yeni bir başlangıçla, yeni bir sayfa açarak başladığımız yolculukta mevcut sendikal ezberleri bozduk. Yıllarca kirletilmiş bir alanda temiz bir sayfa açarak, sendikacılığı korsan gemilerin limanı ya da köhne zihniyetin sopası olmaktan çıkardık. Üyesinin ve ülkesinin faydasını düşünen, özlük ve özgürlük eksenli yeni bir bakış açısıyla sendikacılığı kavga zemininden hizmet zeminine çektik. Esnafın ve arabanın camı, kaldırımın taşı ile sorunu olmayan bir sendikayız. Eğitimciye yakışır üslup içerisinde demokratik taleplerimizi dillendirirken, hakkımızı ve haddimizi bilen bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz.

Ülkemizde demokrasinin korku tünelinden çıkması için elimizi taşın altına koyuyoruz. Özgürlük alanları genişledikçe, ekmeğimizin büyüyeceğine ve emeğimizin hakkını alabileceğimize inanıyoruz. Kirli hesapların sivil ayaklarını oluşturan yapılara inat, paramiliter oluşumların ve çetelerin tasfiye edilmesi, demokrasinin güçlenmesi için 12 Eylül’de yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda inisiyatif alarak kuruş değil, duruş sendikacılığı yaptığımızı ortaya koyduk. Sendikacılığı vesayetten kurtarıp çalışanların hizmetine sunduk.
Mağdurların uğrak yeri haline geldik. Sorunlarına çözüm arayanların adresi olmakla aslında Hılf’ul Fudul görevini yerine getiriyoruz. Hak aramanın adresi, mağdur ve mazlumların sesiyiz. Eğitim-Bir-Sen bugünün Erdemliler Hareketi’dir.
• Eğitim-Bir-Sen’li olmak demek, İlkeli adam olmak demektir,
• Eğitim-Bir-Sen’li olmak demek, Değerler sahibi olmak demektir. Onun içindir ki bu haklı davamızda tüm eğitim çalışanlarını sendikamıza davet ediyoruz.Çünkü;
EĞİTİM BİR SEN, TARİH YAZANLARIN BULUŞTUĞU ADRESTİR…


Akhisar Haber, Press Haber