Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin  düzenlediği ‘’HEM MESLEK HEM DESTEK’’ projesi kapsamında okul sanayi işbirliğini geliştirmek ve proje hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen kahvaltıya  İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Mustafa Akkuyu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin, Ticaret Odası temsilcileri, oda başkanları , Akhisar Organize Sanayi yönetim kurulu temsilcileri, sanayici ve işadamları ile ilçemizdeki diğer mesleki ve teknik okul müdürleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda mesleki ve teknik eğitimin sorunları ve sanayiyle işbirliğinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı ve uygulamaya koyacağı  “HEM MESLEK HEM DESTEK” Projesi hakkında  katılımcılara bilgi verildi. 

İlçe milli eğitim müdürü Süleyman Mermer yaptığı açılış konuşmasında mesleki eğitime yönlendirmenin önemini vurguladı. Kalifiye eleman ihtiyacının bu yönlendirmelerle ve meslek lisesine gelecek olan öğrenci sayılarının arttırılması ile bir nebze olsun çözülebileceğini vurguladı. Bu bağlamda yapılan bu tür toplantıların çok yararlı olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. 

 Okul Müdürü Mehmet  Aksoy, "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün okul- sanayi işbirliği protokolü kapsamında Akhisar'da hem mesleki eğitimin gelişmesi hem sanayicilerin yaşamış olduğu sorunların giderilmesi, sanayici ve işadamlarının ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısının ortadan kaldırılması amacıyla bir araya gelinmiştir. İlk defa yapılan bu toplantıya katılımın yüksek olması bizleri memnun etmiştir dedi.

Oda başkanları ve katılan diğer temsilciler okul sanayi işbirliği ile ilgili görüşlerini beyan ederek toplantıdan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Projenin Adı: HEM MESLEK HEM DESTEK PROJESİ 

Projenin Yasal Dayanağı:  

Anayasanın 42.maddesi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik Onayı Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği 

Projenin Çıkış Nedeni:

     Mesleki eğitim ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için büyük önem taşımaktadır. Gençlerin okul sıralarındayken teknik ve sosyal becerilerini geliştirecek çalışmalarda da bulunurlarsa hayata daha iyi hazırlanmış olacaklardır. Okullarımızda elektrik tesisatı tamiratı, sınıflarda sıra-masa boya tamiri, öğrenci-öğretmen dolapları onarımı, menteşe anahtar değişimi, yazı tahtası onarım ve boyaması, lavabo musluk onarımı, kapı, pencere, anahtar ve kollarının değişimi ve onarımı, okulun kazan dairesinde ihtiyaç duyulan bakımlar, okulun dış kapı ve korkuluk demirlerinin onarım ve boyanması   gibi işlerin meslek lisesi öğrencileri tarafından giderilerek, kaynak ve zaman israfını asgariye indirmek ve öğrencilere işin başında olmanın, bir konunun uzmanı olmanın değerini işbaşında ve yararlı olarak göstermek amacıyla, İlimizdeki tüm meslek lisesi öğrencilerine yönelik Hem Meslek Hem Destek Projesi hayata geçiriliyor.

Projenin Hedefi:

Kamu kuruluşlarındaki kaynak ve zaman israfını asgariye indirmek Öğrencilerin okulda gördüğü eğitimleri pratiğe dökmek Öğrencileri iş hayatına biraz daha alıştırmak Meslek derslerinde atölyelerdeki uygulama sanallığından gerçek hayata bir köprü vazifesi görmek Öğrencileri farklı meslek gruplarına yönlendirmek.
E.Ç. M.ÖZD