Toplantı Akhisar Kaymakamı Kaan PEKER in başkanlığında Hayat Boyu Öğrenmeye katkısı olan kurumların daire amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker Hayat Boyu Öğrenmenin ve topluma ulaşmanın önemine değinirken “Hayat Boyu Öğrenme”nin topluma katkı sunması gerektiğini gerekirse kapı kapı dolaşılarak halka ulaşılmasının, ülkenin bulunduğu konum nedeni ile Afet Bilinci ile İlk Yardım Eğitimi konularıyla ilgili çalışmaların el birliği ile yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Toplantıda Halk Eğitim ve A.S.O Müdürlüğünün 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı değerlendirme ve faaliyetler sunumu ile devam edildi. Sunumu gerçekleştiren Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Süleyman Erdem, 2015-2016-2017 de gerçekleşen projeler ile ilgili bilgi  verdi. Özellikle Akhisar Kaymakamı Kaan Peker’in destekleri ile başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitiminde farklı yaş gruplarındaki öğrencilere açılan 447 kurs  ile 12188 öğrencinin Bağımlılıkla Mücadele Eğitimine alındığını belirtti.

Son 3 yılın verilerini de paylaşan Kurum Müdürü Süleyman Erdem, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 457 kurs ile 13000 kişiye,2015-2016 yılında  ise 810 kurs ile 20197 kişiye ulaşıldığını vurguladı. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında uygulamaya giren iş sağlığı ve güvenliği uygulamasıyla birlikte kurs açmada istenilen ortamların sağlanmasında yaşanan sıkıntılar nedeni ile 4 aylık dönemde 200 kurs ile 5000 kişiye ulaşıldığı ve yıl sonu itibari ile 600 kurs 15000 kişinin kurslardan  yararlanmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca Açık Ortaokul 121 öğrenci,Açık Lise 2735 öğrenci ile   sınavlara aktif katılmaktadır .Bununla birlikte sisteme kayıtlı 6500  öğrenci bulunmaktadır.Eğitim ve Öğretimini bir şekilde yarıda kesen ya da tamamlayamayan kişilerin açık ortaokul ve açık liseden yararlanması için tüm kurumlardan destek istedi.Ulaşılamayan ciddi bir kesime elbirliği ile  ulaşılabileceğini vurguladı. Ayrıca Kurum Müdürü engelliler,özel eğitim gereksinimi duyan,okuma yazma bilmeyenler gibi dezavantajlı gruplara projeler üretilebileceği gibi tüm kurumlarla işbirliği  yapılabileceğini belitti.

İkinci dönem itibari ile özellikle ilkokul ve ortaokula yönelik uygulanabilecek  Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi açıklandı.Toplantı daire amirlerinin fikirlerini sunması ile Akhisar Kaymakamı Kaan PEKER in hayırlı bir eğitim öğretim yılı dileyerek başarılar dilekleri ile sona erdi.