Zeynep Gülin ÖNGÖR Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Okul Müdiresi  Nazan BAHAR ve Müdür Yardımcısı Bilgi VEREN önderliğinde Giyim Üretim Teknolojisi  öğretmenlerinden Alan Şefi Betül GÖLÇEK, Atölye Şefi Cemile BAL, Selda CANBAZ’ın düzenlediği kariyer günleri Okul Sanayi İşbirliği Protokolü kapsamında meslek tanıtımı seminerinin ikincisini 15 Mart 2017 Çarşamba günü T.Y.H. Tekstilden, Fabrika Müdürü Dilek ÇETİNKAYA, Müdür Yardımcısı Sacide ÜNGÜN TEKEL ve Üretim Planlama Sorumlusu Aysun DOĞUŞ’un katılımlarıyla gerçekleştirdi.  

Kariyer günleri kapsamında; Tekstilin Türkiye’deki yeri, işgücü potansiyeli, teknolojik gelişmeleri, uluslararası ihracattaki konumu,  T.Y.H. Tekstil’in Akhisar’ı tekstil markası haline getirme çalışmaları, bugünkü konumu ve gelecekle ilgili planları hakkında okulumuz 9. Sınıf ve Giyim Üretim Teknolojisi Alanı öğrencilerine bilgilendirme yapıldı. 

T.Y.H. Tekstil  Fabrika Müdürü Dilek ÇETİNKAYA;  “Okul Sanayi işbirliği protokolü çerçevesinde amacımız kamu kurumu olan okul ile özel sektör işbirliğinin gelişmesi, buna paralel olarak günümüz koşullarında gelişen tekstilin önemi, özellikle geleceğin tasarımcıları ve üreticileri olan öğrencilerimizi yetiştirmek, geleceğe hazırlamak, meslek alanında uzmanlaşmanın önemini, yapılan protokol çerçevesinde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren 11.sınıf öğrencilerimiz mesleklerini atölyelerimizde uzman ve öğretmenler eşliğinde mesleki eğitimlerini almaları konusunda her türlü yardım ve işbirliğini yapacaklarını’’ ifade etti.

Okul Müdiresi Nazan BAHAR’ın eğitime yönelik yapmış oldukları katkılardan dolayı memnuniyetlerini belirtip, Akhisar Belediyesi Kadın Konseyi Kadın Meclisi tarafından Kadın Dostu İşletme ödülünü almaları kadınlara verdikleri değerlerin bir göstergesidir. Yapılan protokolle öğrencilerimizin işletmenizin bilgilerini kullanarak alanlarında nitelikli birer girişimci adayı olması konusunda yaptığınız çalışmaları takdirle karşılıyorum. Bundan sonraki projelerde ortak hareket ederek öğrencilerimizin geleceği için daha çok çalışmamız gerektiğini söyledi. Zeynep Gülin Öngör ailesi olarak, katılımcılara, teşekkürlerini bildirdi.