İç İşleri Bakanlığının talimatı ile tüm Türkiye’de aynı zamanda saat 10.00’da başlayan 2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı sene başı toplantısı Akhisar Belediyesi Park içi Sinema Salonunda yapıldı. Kaymakam Kaan Peker başkanlığında gerçekleşen toplantı tüm okul kurum müdürleri, okul aile birlikleri başkanları ve muhtarların katılımıyla yapıldı.

Akhisar’da taşımalı eğitim ile ilgili ilk olarak hazırlanan raporu okuyan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, toplantının hem bilgilendirme hem de karşılıklı konularda bilgi alışverişinde bulunulacağını ifade ederek Akhisar’da 265 araçla yaklaşık 4 bin öğrenciye taşımalı eğitim görmesi planlandığını açıkladı. Mermer ayrıca Akhisar’da 115 okuldan 101’inde güvenlik kamerasının bulunduğunu kaydederek geri kalan okullarda da çalışmaların sürdüğünü belirtti. Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar ise, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek yeni eğitim döneminde de denetimlerin sık sık süreceğini ifade etti. 

Kaymakam Kaan Peker ise güvenlik kısmının sadece eğitimcilere veya kolluk güçlerinin bırakılacak bir iş olmadığını ifade ederek devlet, toplum ve aileler olarak da destek verilmesi gerektiğin ifade etti.
(BG)