Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu- Zeytin Endüstrisi İşbirliği devam ediyor.

Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi programı öğrencileri ve öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özlem GÜRBÜZ KILIÇ, Yrd. Doç. Dr. Nurdan ZİNCİRCİOĞLU ve Öğr. Gör. Ebru ERBAY tarafından 05.05.2016 tarihinde Ece Zeytin ve Zeytinyağı ile  Eko Food Gıda Tarım Ürünleri işletmelerine teknik gezi düzenledi.

 Ece Zeytin ve Zeytinyağı işletmesinde sofralık zeytin işleme hattı,  zeytinyağı üretim hattı, üretimde kullanılan cihazlar ve çalışma prensipleri, ürünlerde hangi analizlerin ne amaçla yapıldığı konusunda bilgi edinilmiştir. Eko Food Gıda Tarım Ürünleri işletmesinde ise öğrencilerin sebze kurutma ve depolama, son üründe gerçekleştirilen kalite analizleri ve mikrobiyolojik analizler hakkında bilgilendirilmesi sağladı.

Bu amaçlarla gerçekleştirilen teknik geziler ile Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Yerleşkesinde bulunan Zeytin ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programının işletmelerde çalıştırılmak üzere yetiştirdiği teknik elemanların bölge istihdamı açısından oldukça yüksek önem arz ettiği bir kez daha teyit edilmiştir. Firma yetkilileri konu ile ilgili gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve zeytincilikte üne kavuşmuş olan Akhisar ilçesinde akademik olarak yetişen, bilgi ve tecrübeler ile donatılan teknik elemanlarla zeytin endüstrisinin hızına hız katacaklarını ifade etti.