Öykü, Deneme ve Portre ile Sinema olmak üzere 3 atölyede yaklaşık 40 öğrenci eğitim aldı. Proje bitiminde ise seçki kurulunca yayınlanmaya değer görülen yazılar ve kısa film görüntüleri kitaplaştırılarak kültür yayınları arasına alındı.

Şeyh İsa Yazarlık Okulu ikinci dönem kapanış töreninde ilk olarak söz alan Akhisar Belediyesi Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak, “Bu yıl, 3 atölye ile Şeyh İsa yazarlık okulumuz eğitim verdi. Geçen 2 yıllık süreçte kocaman bir aile olmayı başardık. Eski ve yeni öğrencilerimiz birbirlerine destek oldular. Gerçekten çok yorulduk.. emek verdik.. bu gün pırıl pırıl arkadaşlarımla gururla karşınızda duruyoruz. Hocalarımız, eski ve yeni öğrencilerimizi harmanlayıp, tüm birikimlerini ve tecrübelerini aktarmaya çalıştılar. Öğrencilerimizi çocukları gibi sahiplendiler. Özveride bulunmaktan hiç çekinmediler” dedi.

Ardından Akhisar Belediyesi Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak, deneme ve biyografi atölyesi öğreticisi Fahri Tuna, Hikaye atölyesi öğreticisi Mehtap Altın ve Yönetmenlik atölyesi öğreticisi Batuhan Kurt’un özgeçmişini sundu. Atölye öğrencilerinin duygu ve düşüncelerini aktardığı video sunumu katılımcılara sunumunun ardından hikaye atölyesi öğrencilerinin hazırladığı gösteri sunumu yapıldı. Daha sonra yine Sinema Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı “Şifalı Mezarlık” isimli kısa film gösterimi yapıldı.

Son olarak söz alan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “15 yıldır alışamadığım tek şey mikrofon, bu son konuşmanın hatırına belki iyi şeyler söyleyebilirim. Değerli Akhisarlılar ben defalarca mikrofon uzatılmış bir insanım ama yapılan işler her zaman beni aştı. Buradaki gördüğüm tablo buradaki öğrencilerimizin gayreti ve hocalarımızın gayreti sizlerin gayreti benim söyleyeceklerimin üzerindedir.

Öğrencilerimiz biraz önceki sunumlarında bu okula başlarken bir korkudan bahsettiler. Çünkü biz maalesef korkularımızın üzerine gidebilen insanlar değiliz. Ne zaman ki yarışma ve rekabet duygusu ortadan kalktığında kendimizi ifade edebiliyoruz. Buradaki öğrencilerimize dikkat ettiğimizde ilk önce bir endişe var ve sonrasında ortamın güzelliği onları farklı bir insan haline getiriyor. Ben de zaman zaman buradaki toplantılara katıldım, bir defa da Mehtap hanımın sınıfında arkadaşlarla sohbet etme imkanı buldum. Gerçekten benim için müthiş bir tecrübeydi ve haftalarca etkisinden kurtulamadım o buluşmanın. Biz genellikle toplum olarak büyükler olarak, küçüklerimizi yargılayan insanlarız. Ama bu ortam bu okul, bu mektep koşulsuz ve yargısız bir şekilde çocukları kabul ediyor. Ben bunu burada çok hissettim ve gördüm. Bu da çocuklarımızın gelişimine büyük katkı sağlıyor. Sizler de aileler olarak bizim yazarlık okulumuza emanet ettiğiniz için bence hayatınızın en güzel işini yapmış oldunuz. Bizler de böyle bir işe şahitlik etmek ve bir nebze de olsa yardımcı olabildiysek mutluyuz. Bir çok iş yaptık, bir çok mekan inşaa ettik Akhisar’da ama bu küçük hikayeler bizim hayatımızı anlamlandıran şeyler. Çocuklarımız burada bunu başardılar” dedi.