Akhisar Anadolu Lisesi 2012–2013 öğretim yılı 17.dönem mezunları Can Köfte tesislerinde mezuniyetlerini kutladılar.

20.30’da başlayan törene öğrenci velileri büyük ilgi gösterirken Mezuniyet gecesine mezun olacak 138 öğrencinin yanı sıra öğrencilerin aileleri ve çok sayıda misafir katıldı. Mezuniyet için hazırlanan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Akhisar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ceyhun Fidan açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. 2012–2013 mezunlarının mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu yıl okulumuzdan 138 öğrenci mezun olmuştur.

Değerli veliler sizlerin bu akşamki duyguları her zamankinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorlukla, zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebeğiniz evlatlarını yaşam mücadelesinin içinde başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi.

Ama içinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonra da onların yapacaklarını bizlerle birlikte onurla izleyeceksiniz. Evlatlarımızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan idare ve öğretmen kadromuz onları eğitti, bilgilerle donatarak yarınlara hazırladı.”dedi. Ceyhun Fidan’ın açılış konuşmasından sonra 2012–2013 öğretim yılı 17. dönem mezunları adına konuşmayı 12/D sınıfı öğrencisi İlke Barutçuoğlu yaptı. Konuşmasında gelecek zamanda arkadaşlarına başarılar dileyerek okulumuzun kıymetini bilmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından bayrak ve flama devir teslim törenine geçildi. Mezun olacak öğrencilerden 12/A sınıfı öğrencisi Ramazan Korkmaz; “Sevgili kardeşim, rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrak, ulusumuzun bağımsızlık sembolüdür Temsil edildiği her yerde bu kahraman ulusun gurur kaynağı olmuştur O’nu teslim aldığımız günden bugüne kadar gururla taşıdık Sizin de bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğinize inanıyor, aldığımız gibi öperek sizlere teslim ediyoruz ” diyerek 11. sınıf öğrencisi Mehmet Burhan Gül’ e bayrağı temsil etmiştir.

Mezun olacak öğrencilerden Sümeyra Seferoğlu, flamayı 11. sınıf öğrencilerinden Renan Özer’e devrederek teslim ettikten sonra Can Köfte tesislerinin ikramı olan pasta kesildi. Daha sonra sınıf öğretmenleri öğrencilere temsili diplomalarını verdi. 12/A sınıfı öğrencilerine temsili diplomalarını sınıf öğretmeni Namık Keskinbudak; 12/B sınıfı öğrencilerine temsili diplomalarını sınıf öğretmeni Adem Ayar;12/C sınıfı öğrencilerine temsili diplomalarını sınıf öğretmeni Sebiha Şahin;12/D sınıfı öğrencilerine temsili diplomalarını sınıf öğretmeni Ayşe Ahu Akkaynak;12/E sınıfı öğrencilerine temsili diplomalarını sınıf öğretmeni Ayşen Özcan verdiler.

Ardından öğrenciler kep atarak mezuniyetlerini kutladılar. Öğrenciler daha sonra müzikli eğlenceye başlayarak geceyi tamamladılar.