Akhisarpress.com /ÖZEL - Daha önce Amasya ve Malatya illerinde başarılı bir şekilde uygulanan dev öğrenci projesi Manisa’da vali H. İbrahim Daşöz’ün ataması çıkınca 251 Bin Dev Öğrenci yetim kaldı.

9 Eylül 2011 tarihinde göreve başladığı günden bu yana Manisa’da 251 Bin Dev Öğrenci projesini hayata geçiren vali Daşöz, bu projesiyle her öğrencinin içinden devasal bir gücün varlığından bahisle, öğrencinin içerisindeki gücün ve potansiyelin, açığa çıkartılmasını hedefliyordu. Öğrencilerin; dışa dönük, insan ilişkilerinde başarılı sosyal, özgüveni yüksek, takım ruhuna sahip, hayata dair bir vizyonu olan bireyler olarak yetişmeleri projenin ana amacıydı. Bu kapsamda Manisa’da ve tüm ilçelerinde 2 yıl boyunca yüzlerce faaliyet yapıldı. Bu faaliyetlerden bazıları; konserler, kültürel ve sanatsal faaliyetler sportif faaliyetlerdi.

Proje kapsamında yapılan faaliyetlere, özellikle Manisa merkezde yer alan eğitim sendikalarının çeşitli gerekçelerle karşı çıkarak, olayı medyaya yansıtmaları sonucu Daşöz’de şuana kadar tahmini 1 Milyon TL gelir elde edildi, 3 projenin temeli atıldı. Tüm bu kararları öğrenciler veriyor. Bu proje klişeleri değiştiren bir proje, gittiğimiz her ilde uyguluyoruz ve olumlu sonuçlar alıyoruz. Münferit bazı okullarda sorunlar yaşıyoruz. Onlarda projenin tam olarak anlatılmamasından kaynaklanıyor diye açıklamalarda bulunmuştu. Valiler kararnamesi ile Merkeze alınan Manisa Valisi H. İbrahim Daşöz’ün yerine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın atanması üzerine projenin daha önce uygulanan Amasya ve Malatya illerinde valinin ayrılmasına rağmen uygulanmasına devam edilen projenin Manisa’daki devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Dev Öğrenci Projesi kapsamında Akhisar’da 27 Bin Dev Öğrenci tarafından Grup 84 konseri, uçurtma şenliği, amfi tiyatro inşaatı, ağaç dikme, resim yarışması, müzik yarışması gibi faaliyetler yapıldı.