2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı, her yıl olduğu gibi bu yılda yapılan tören ile coşku ile karşılandı.

Milli Egemenlik Meydanında, sunuculuğunu Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ali İlhan’ın yaptığı, Akhisar Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan tören, Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer Atatürk heykeline çelenk koymasıyla başladı. Ardından da Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Sevil Koçkar’ın önderliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu ve program Bekir Pehlivanoğlu ilkokulunda devam etti.

Bekir Pehlivanoğlu İlkokulunda yapılan törene, Akhisar kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstahkam Albay Ercüment Erinci, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve birçok idareci ile öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini binaen ilköğretim öğrencisi küçük bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Milli Eğitim Bakanı Nebi Avcı’nın mesajı okundu. Akabinde Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu Müdürü Abdülkerim Korkmaz günün anlam ve önemine hitaben küçük bir konuşma gerçekleştirdi ve yakın zaman da vefat eden Bekir Pehlivanoğlu’nu rahmetle andığını dile getirdi.

BİREYLERİN NİTELİKLİ EĞİTİME ERİŞTİĞİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ

Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaptığı konuşmasında, Akhisar’daki eğitim olanaklarından bahsederek, giderek iyileşen bir teknoloji çağına eğitiminde ayak uydurduğu konusuna değindi. Mermer; “İlköğretim çağı 6-13 yaş aralığı olmasına rağmen, Zorunlu Eğitim; 6287 Sayılı Yasa ile sadece zorunlu ilköğretim olmaktan çıkmış, dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ve imam-hatip ortaokullarından oluşan ilköğretim ile ilköğretime dayalı, dört yıllık zorunlu, örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik ortaöğretim kademelerinden oluşan eğitim sürecini ifade eder hale gelmiştir.

Bilgi ve iletişim alanı başta olmak üzere teknolojideki hızlı gelişmeler ve küreselleşmenin ortaya çıkardığı bilgi patlaması nitelikli insan, nitelikli toplum; bilgi toplumu ve bilgi çağı kavramlarını ön plana çıkarmaktadır.

Çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri Kazanmış, demokrasinin ve hukukun evrensel ilkeleri ile ortak millî ve manevi değerlerimizi özümsemiş bireylerin yetişmesine imkân sağlamak temel amacımızdır. Bu çerçevede okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturma gayreti içindeyiz.

Sayın Kaymakamım, değerli misafirler 2015/2016 eğitim öğretim yılına başlarken Akhisar'ımızda ilk ve ortaokullarımızın dersliklerine de yaz dönemi içinde 792 adet akıllı tahta monte edilmiş ve altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Okullarımız imkanlar ölçüsünde ilkokul ve ortaokul olarak belirlenmiş ve yeni öğretim yılına fiziki olarak hazırlanmıştır.

Değerli öğretmen arkadaşlarım sizler öğrencilerimizin Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri ışığında donanımlı birer birey olarak yetişmelerine rehberlik etmektesiniz. Bu görevinizde bizler de sizlerin yardımcı ve destekçileriniziz.

Sevgili öğrenciler; Geleceğe umutla bakan bir milletin fertleri olarak ülkemizi ve milletimizi medeniyet yolunda en önde götürecek bilgi ve donanıma sahip olmak için çok ve planlı çalışmak zorundasınız. Okulumuzu, öğretmenlerimizi ve arkadaşlarınızı seveceksiniz. Sevginin bütün engelleri aştığını göreceksiniz.

Sayın Kaymakamım, değerli misafirler, kıymetli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrenciler; 2015/2016 eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni eder, saygılar sunarım” dedi.

AKHİSAR’DA BİLİM VE SANAT MERKEZİ AÇILACAK

Akhisar Kaymakamı Kaan Peker 2015-2016 eğitim-öğretim yılına ilişkin düşüncelerini açıklayarak tüm öğrenci ve velilere hayırlı olmasını diledi. Peker; “2015-2016 başlangıcı olan bu günde sizlerle birlikte olmaktan, sizlerle birlikte bu heyecanı paylaşmaktan büyük gurur duyuyorum. Eğitim öğretim başlangıçları donanımlı bireyler yetiştirmenin başlangıç noktasıdır dolayısıyla o başlangıç günleri sadece velilerimizin değil milletimizin ülkemizin, kamu görevlilerinin geleceğe dönük umutlarına beraberinde taşımaktır.
Eğitim öğretim yılının başladığı bu ilk günde öğrencilerimizin bilgi birikimlerine yeteneklerini geliştirecekleri emeklerini boşa çıkartmayacakları bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum.
Türkiye’nin ülkemizin geleceğe dönük hayal ve hedefleri bilgi beceri ve değer sahibi olan yetişmiş insan gücüne bağlı muhakkak bunu sağlayabilmek için devlet, özel sektör, STK, Okul kuruluşları, üniversiteler, hayırseverler el ele beraberce çalışmak sureti ile eğitim ortamları hazırlamanın çabası içerisindeyiz. Bu yönde baktığımızda özellikle zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması gibi derslik yapımı gibi ücretsiz kitap uygulamaları gibi taşımalı eğitim, pansiyon, burs imkanları gibi bilişim ve teknoloji sınıflarının kurulması, internet erişiminin sağlanması, tablet dağıtılması gibi sayısız hizmet modeli ile eğitim ve öğretimde kullanılabilecek bütün unsurların kullanılmak sureti ile çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde yetiştirme çabasındayız. Yaklaşık 28 bin öğrenci ve 2 bin eğitimci ile eğitim-öğretim yılını iyi bir şekilde geçirmeyi temenni ediyorum.

Bu yıl içerisinde üç adet yurdumuz tamamlanma aşamasına gelecek Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Çağlak Lisesi’nin bu yıl içerisinde tamamlanması sağlanacak.

Önümüzdeki dönemde Bilim ve Sanat Merkezi için Akhisar’dan Manisa’ya giden öğrencilerimiz aldığımız olur sayesinde bundan sonra Akhisar’da eğitim görüp kendilerini daha iyi yetiştirecekler.

Öğretmenlerimizin diğer kamu görevlilerinden daha fazla çalışarak öğrencileri iyi bireyler olarak yetiştireceklerine inanıyorum, bu verecekleri çaba ülkemizin geleceğine yapılacak en büyük katkı olarak görüyorum.

Velilerimizin de çocuklarımızın eğitiminde öğretmenleri ile birlikte bu gayret ve çabayı göstereceklerine inanıyorum. Özellikle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün bünyesinde açılmış olan veli okullarımıza velilerimizin katılım sağlayacağına inanıyor ve bekliyorum. Halk Eğitim Merkezimizde velilerimizin yeteneklerini geliştirebilecek çok farklı uygulamalar var bunlardan birisi de veli okulu diyebiliriz. Geçtiğimiz yıl bununda çok ciddi faydalarını gördük.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ülkemize özellikle Akhisar’ımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını başarılar ile geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları ekibi gösterisi ve 4.sınıfların yeni öğrencilere çiçek takdimi ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılış töreni sona erdi.