Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Abdurrahman Yılmaz ve ekibi tarafından organize edilen, Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot tarafından verilecek olan "Vergi Kanunları ve Ticaret Kanunu’nda Son Değişiklikler, ve Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı" ile ilgili seminer, 01.05.2013 tarihinde Otel Tütün Düğün salonunda verilecektir. Katılım Ücretsizdir.


Şükrü Kızılot Hakkında; Çorum doğumlu olan Şükrü KIZILOT, Maliye Bakanlığı’nda 8 yıl çalıştıktan sonra, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, daha sonra da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi’nde Asistan olarak göreve başlamıştır.


“Vergi Hukukunda Servet Beyanı”, “Vergi Uyuşmazlıklarının İdari Aşamada Çözümlenmesi”, “Türk Vergi Hukukunda Sahte ve Kapsamı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenlenmesi ve Kullanılması” ve “Türk Vergi Hukukunda Örtülü Kazanç ve Örtülü Sermaye” konularında; master, doktora, doçentlik ve profesörlük tez çalışmaları bulunan KIZILOT, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanlığı ve aynı Üniversite’de Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Şu anda, ODTÜ İİBF’de Öğretim Görevlisi olan KIZILOT, 4 yıl süre ile de PETKİM Petrokimya Holding’de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.


KIZILOT’un Üniversite’lerdeki görevlerinin yanı sıra, ayrıca günlük Sabah Gazetesi’nde, 8 yıl süre ile haftada 6 gün, Eylül 2002’den bu yana da Hürriyet Gazetesi’nde, haftada 5 gün ve aylık Yaklaşım Dergisi’nde güncel mali ve ekonomik konularla ilgili düzenli olarak yazıları yayınlanmaktadır.
Yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle, 1999 yılında Nokta Dergisi’nin “Doruktakiler Özel Bilim Ödülü”nü alarak “Yılın Bilim Adamı” seçilen, Gazi Üniversitesi’nin 80. yılında da “En Başarılı Bilim Adamı” ödülünü alan KIZILOT’un vergi ve muhasebe konularıyla ilgili olarak şimdiye kadar 58 cilt kitabı, 9 adet mizah kitabı, 4000 civarında da makalesi yayımlanmış olup, en çok ilgi gören kitapları şunlardır:


KİTAPLAR :
- İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Hukuku (17. Baskı)
- Şirketler Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Hukuku (5 Cilt, 7. Baskı)
- Servet Beyanı ve Uygulaması (3. Baskı)
- Vergi Uygulamasında Ortalama Kar Hadleri (4. Baskı)
- Vergi Güvenlik Önlemleri (2. Baskı)
- Gelir Vergisi Kanunu ve Uygulaması (6 Cilt)
- Kurumlar Vergisi Kanunu ve Uygulaması (5 Cilt)
- Vergi Usul Kanunu ve Uygulaması (8 Cilt)
- Vergi Uyuşmazlıklarıyla İlgili Danıştay Kararları ve Özelgeler (8 Cilt)
- Memleketimden Vergi Manzaraları (2 Cilt)
- Vergi Hukukunda Örtülü Kazanç ve Örtülü Sermaye
- Gayrimenkul Rehberi (10. Baskı) (Ekrem Sarısu, Sezgin Özcan, Av.Zuhal Kızılot ile birlikte)
- Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları (20. Baskı)
- AB Yolunda Mali Dünyamız (Doç.Dr. Cem Kılıç ve Okan Müderrisoğlu ile birlikte)
- Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi (Prof.Dr. Metin Taş ile birlikte) (4. Baskı)
- Kaçakçılık Suçları ve Naylon Fatura İhtilafları (4. Baskı)
- Katma Değer Vergisi Kanunu ve Uygulaması (6. Baskı)
MİZAH KİTAPLARI :
1) Kiraz Kedi’nin KDV’si (7. Baskı)
2) Askerliğini Yapmayan Kadın (6. Baskı)
3) Patlıcanın Dalkavuğu (6. Baskı)
4) Palyaçonun Gözyaşları (8. Baskı)
5) Deve mi Kuş mu (6.Baskı)
6) Kaynana Vergisi (11.Baskı)
7) Çengelli İğne (11. Baskı)
8) Melek mi Kaz mı? (8. Baskı)
9) Tebeşir (9. Baskı)