Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Akhisar Hilaliye Kur’an Kurslarında, Kur’an eğitimi, ilk olarak 1962 yılında merhum Şahin YILMAZ Hocaefendinin rehberliğinde başlamış, zamanın şartlarına uyum sağlayarak Kuran eğitimi ve hafızlıkta ihtiyaç duyulan birimleri de bünyesine katıp günümüze kadar gelmiş bulunuyor.

2007 yılı mayıs ayında vefat eden Şahin YILMAZ Hocaefendinin bıraktığı bu kudsi Kur’an eğitim hizmeti, kaldığı yerden devam ettirilmektedir. 

Kur’an eğitim ve öğretiminde 54.yılını tamamlamak üzere olan Hilaliye erkek ve kız Kur’an kurslarından bugüne kadar yaklaşık 3.000 civarında hafız yetişmiş ve 15.000’e yakın kursiyer de Kur’an-ı Kerim ile gerekli dini bilgileri öğrenip, yüzüne Kur’an-ı Kerim okuma  belgesi almıştır. 

İlköğretim 4.sınıfı bitirenler ile 8.sınıfı bitiren öğrencilerin yüzüne Kur'an ve hafızlık eğitimi gördüğü kurslardaki  öğrenciler, ayni zamanda  özel orta okul, özel lise ve imam hatip ortaokul ile imam hatip lisesini de okumaktadırlar. Hafızlığını bitiren öğrenciler Vakıf yönetimince derecelerine göre, umre, burslu özel okul ve bilgisayar ile ödüllendirilmektedir. 

Türkiye’nin değişik 50 ayrı vilayeti ile (yabancı uyruklu olarak) Etiyopya'dan 3, Suriye'den 3 ,Amerika'dan 1, Cezayir'den 1 öğrencinin bulunduğu Hilaliye erkek ve kız Kur’an kurslarında toplam 650 öğrenci eğitim görmektedir.Bu yıl; 65 erkek ve 40 kız olmak üzere toplam 105 öğrenci hafız olmuştur.

Mezun olan 105 hafız öğrenci için 15 Mayıs Pazar günü (41.) hafızlık merasimi tertip edilecektir. 

Hafızlığın en mutlu günlerinden biri, bunun tescillendiği ve taçlandırıldığı hafızlık merasimi günüdür.

Sabah saat 09.00 da başlayacak hafızlık merasimi halen inşaatı devam etmekte olan Hilaliye Külliyesinin geçen sene hizmete giren Şahin Hoca Camiinde yapılacak.

Türkiye’mizde tanınmış hafız okuyucular ile Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri ,öğrenci velileri ve Kur’an dostlarından oluşan yaklaşık on beş bin kişinin katılımı beklenen tören, Kurrâ hafızların ve katılımcı misafirlerin okuma ve konuşmalarından sonra hafız öğrencilerin okuyuşu ve Diyanet Haseki Eğitim Merkezi Hocası Kurra Hafız Ramazan PAKDİL Hocaefendinin duası ile sona erecektir. 

Merasimin icra edileceği Hilaliye Külliyesi; ihtiyaçlara daha rahat cevap verebilmek ve Kuran kurslarında okuyan ve Kuran'ımızı ezber ederek büyük bir manevi yükü omuzlarımızdan kaldıran öğrencilerin en güzel ortamlarda yetişmelerini sağlamak gayesi ile örnek bir proje olmaya adaydır.

Külliye yaklaşık 36.000m2 kapalı alana sahip bulunuyor. Yüzüne Kuran eğitimi, hafızlık ve hafızlık sonrası eğitim binaları ile sosyal ve sportif faaliyet alanlarını ihtiva eden ve  tefrişâtı ile beraber 40 milyon liraya mâl olacağı tahmin edilen Hilaliye Külliyesi tamamlandığında 900 öğrenciye yatılı olarak hizmet verebilecektir.

Bu sene kaba inşaatı tamamlanmış olan Hilaliye Külliye inşaatı  borçlardan dolayı geçici olarak beklemeye alınmış durumdadır.         

Bir an önce hizmete başlaması için Hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Daha geniş bilgi: hilaliye.org.tr Web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.