Akhisar Eğitim-İş Sendikası 31 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda Derin Sahne tiyatro gurubunun oynadığı Aşk grevi adlı oyunu tiyatro severlerin beğenisine sunuyor.


Savaşı durdurmak adına aşkı durdurmaktır anlatılan. Aşk mı üstündür, savaş mı? Antik yunandan beri aklımızda kalan. Oyunumuz, savaşın verdiği zararın, getireceği yarardan çok daha büyük olması temelinde, varoluştan bu yana insanoğlu arasında en büyük zararı gören kadınların, erkeklerinin savaştan dönmelerini beklemekten usanması, kocalarını yitirmeye karşı durması amacıyla, savaşa son vermek için farklı bir isyan yolu seçmelerini; ya savaşı bitirmek ya da erkeklerle yataklarını paylaşmamak gibi bir seçeneğin ortaya çıkması şeklinde gelişir. SAVAŞ AYKILIÇ ’ın neşeli komedisi olarak bilinen oyunda 1 saat 40 dakika boyunca izleyicinin, gülerken düşünmesi ve anlatılmak istenen gerçeği kendisinin bulması hedeflenmiştir.
Aşk grevi Aristofanes’in Lisistrata adlı oyununun Anadolu kadınlarına uyarlanmış, toplumsal çelişkileri sergileyen bir taşlamasıdır.