Süper Lig’de mücadele veren Ege temsilcisi Teleset Mobilya Akhisarspor 6’ıncı sezonunun ikinci devresi maçlarını yapacağı Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu çimleri Türkiye Futbol Federasyonundan tam not aldı.

Halen maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadyumunda yapan yeşil-siyahlılar ikinci devre sahasındaki ilk maçı olan Antalyaspor ile maçını Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunda yapacak. TFF Çim Saha Denetçisi Şevki Ada ve Stadyum sorumlusu Rıza Çakır ile birlikte hibrit çim üzerinde denetim yaptı. Çimler üzerinde her türlü denetimi yapan TFF Çim Saha Denetçisi Şevki Ada, çimin henüz yeni olduğunu ancak maç oynanacak seviyeye geldiğini kaydetti.

12 bin kişilik kapasiteye sahip Spor Toto Teşkilat Başkanlığının destekleri ile yapılan stadyumun kullanım alanları ve tribünler betonarme sistem olarak tasarlanmış; tribün çatı örtüsü çelik konstrüksiyon ve membranla kompoze edildi. Çelik konstrüksiyon strüktürü ve formu, Akhisar’ın simgesi sayılan zeytin ağacının yaprak formundan hareketle yaprak biçimli çelik modüllerin yan yana gelmesiyle şekillendi. 550 araçlık otoparka sahip stadyum tamamen UEFA kriterleri ölçüsünde inşaa edildi.

HİBRİT ÇİM NEDİR?

Hibrit çim, doğal çimin sentetik liflerle birleşiminden meydana gelen bir çim çeşidi olarak tanımlanıyor. Doğa ve teknolojinin birleşimiyle oluşan hibrit çim, aynı zamanda yüzde yüz doğal bir çim olarak kabul ediliyor.