Süper Lig’de 6’ıncı sezonu geçiren Ege temsilcisi Teleset Mobilya Akhisarspor ilk kez deplasmanda 6 gol atarak tarihi bir skor elde etti. Akhisar daha önceki en farklı galibiyetini yine Okan Buruk döneminde geçen sezon evinde Gaziantepspor’u 6-0 yenerek almıştı.

Yeşil-Siyahlılar Okan Buyruk ile çıktığı 17 Süper Lig maçında 12 galibiyet 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 37 puan topladı ve 2.18 puan ortalaması ile oynadı. Yine Okan Buruk ile yeşil-siyahlılar 42 gol kaydederken kalesinde ise 18 gol gördü.

Karşılaşma ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maç öncesi düşündüklerini tam olarak sahaya yansıttıklarını ve geçen haftalarda üçüncü bölgedeki hataları tekrarlamayınca galibiyetin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Akhisar’da yeni hedef ilk 6 içinde yer almak

Tarihi deplasman galibiyeti ardından hedeflerini şimdi daha iyi gördüklerini ifade eden Okan Buruk, “Öncelikle oyuncularıma çok teşekkür ediyorum, bugün inanılmaz saha içi mücadele ve taktiksel anlamda, duruşları, özellikle maç öncesi anlattıklarımızı çok iyi sahaya yansıttılar. Öncelikle bunları uygulayan oyuncularıma teşekkür ederim. Onlar takımı buralara getiriyorlar ve bu puanlara ulaştırdılar. Öncelikle gerçekçi olmamız gerekiyor, bizim her zaman hedefimiz üst sıralara tutunmak. Burada rakiplerimiz ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş. Ama üst sıralara tutunmak, oralarda yer bulmak, aşağılara hiçbir zaman bakmadan amacımız geçen sezon sonu bitirdiğimiz 7’inci sıranın içinde olabilmek. Geçen sene 7.olarak bitirmiştik bu sene belki ilk 6’nın içinde olmak bizim için bir hedef, buna da inşallah bundan sonraki haftalar daha da iyi bir şekilde yürüyebilelim” dedi.

Okan Buruk, böyle bir galibiyet almak inanılmaz;

Zorlu bir deplasmanda maça çıktıklarını ifade eden yeşil-siyahlıların teknik direktörü Buruk, “Bizim için gerçekten tarihi bir maç oldu, ben maçın içindeki özellikle belirli dakikadan sonra çok daha fazla da gol bulabilirdik. Trabzonspor’un yaptığı hamlelerden sonra doğru çıkışlarımız oldu. Ama Trabzonspor gibi zorlu bir takıma karşı sahasında böyle bir galibiyet almak inanılmaz bir şey ve dediğim gibi oyuncularımı kutluyorum. Maç öncesi ne düşündüysek aslında Trabzonspor’u çok iyi tanıyorduk. Çünkü takımın yarısı eski Trabzonspor’da oynamış oyuncu, her biri Trabzonspor’un maçlarını seyreder, biz de seyrediyoruz ama rabiki çok iyi analiz ettik ve özellikle önde de oyuncularımız çok iyi oynadı. Bundan önceki haftalarda kaçırdığı golleri bu hafta attılar. Bundan önce 8 gol atmıştık, bu gün 6 gol birden attık. Çok önemli bir galibiyet, ben Trabzonsporlu kardeşlerime geçmiş olsun diyorum. Tabiki iyi niyetli bir şeyler yapmaya çalışıyorlar sahada ama bazen olmuyor, onlara da bundan sonraki haftalarda başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan yeşil-siyahlılar günü izinli geçirirken yarın (Salı) Akhisar Yılmaz Atabarut Tesislerinde Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başlayacağı bildirildi.

(BG)