Kulübün kuruluşunun 49.yılı nedeniyle Akhisar Belediyespor Yılmaz Atabarut Tesislerinde yapılan ziyarette konuşan Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel, ligde kalma umutlarının yüksek olduğunu ve bugünlerde taraftara ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Akhisarspor’un başarısının küçümsenecek bir başarı olmadığını ifade eden Manisa Valisi Deniz, bu değere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu ligde kalıcı olacaklarına inandıklarını ifade eden Akhisarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, “1970 yılında kurulda kulübümüz, Yılmaz Atabarut Ağabeyimiz kurdu. O günden bugüne kadar küme düşmeyen tek takımız. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. Bu vesile ile çok saygıdeğer milletvekilimiz, sayın valimiz, çok kıymetli kaymakamımız, emniyet müdürümüz, Akhisar Belediyesi AK Partili meclis üyeleri ziyarete geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bir çok 49 yıllarda başarılarla yolumuza devam edeceğiz.  Allah nasip ederse şehrimizin, taraftarlarımızın desteği gerekiyor, özellikle bu haftalarda daha çok ihtiyacımız var. Yani bekliyoruz, gerçekten seyirci değil de taraftar olarak gelip kulübü desteklemelerini arzu ediyoruz. İnşallah biz bu ligin kalıcı takımıyız. Bu şekilde de devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, bizim de yok inşallah” dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, “Bugün kulübümüzü ziyaret ediyoruz, hafta başında da 49.yılını kutladı. Akhisarspor kulübümüz Türkiye’nin gözbebeği, Türkiye’de çok sempatisi olan bir kulüp. Hem Manisa’mız açısından hem Akhisar’ın tanıtımı açısından hem kulübün mali açısı yapısından bir ilçe takımının Türkiye Kupası ve Süper Kupayı alan Türkiye’de bir ilçe takımı yok. 6 tane Süper kupayı alan takımlardan bir tanesi. Bu takımın kıymetini bilmek lazım, değerini bilmek lazım. Bu sene de büyük ihtimalle final oynayacak, inşallah belki de tekrar kupayı alacak. Bunlar küçümsenecek başarılar değildir baktığımız zaman. Şuan ki konumu itibari ile de bu takım inşallah geçen hafta ki Göztepe galibiyeti ile beraber  bu yıl biz inanıyoruz, herkes sahiplenecek. Az önce başkanımızın dediği gibi taraftar gerçekten kulübe sahip çıkarsa bu takım ligde kalacaktır ve kalmalı da yani. Ben 4-5 ay önce geldim buraya, başka yerde de görev yaparken Türkiye’nin her yerini gezdiğim için biliyorum Akhisar’a karşı inanılmaz bir sevgi var, bunlar çok güzel, futbolun güzelliği de budur” dedi.

Öte yandan 15 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 20.00’de Erzurum Kazım Karabekir Stadyumunda yapılacak karşılaşma öncesi Akhisarspor bugün saat 18.00’de İzmir Adnan Menderes Hava alanından hareket ederek Ankara aktarmalı Erzurum’a gidecek. Yeşil-siyahlılar burada Palandöken Sway otelde konaklayacak. Akhisarspor’da cezalı olan Sissoko ve sakatlığı süren Mustafa Yumlu ile hafif sakatlığı bulunan Miguel Lopes kadroya alınmadı.