(Haldun Akyüz | ÖZEL HABER)
3 sezon Akhisar Belediyespor’un başında  başarılı bir kaptanlık yaptıktan sonra yeni sezonda Saffet Suziç’in yardımcı antrenörü olarak Akhisarspor teknik ekibin içinde bulunan Emrah Eren yaptığı özel açıklamada Akhisarlılara,taraftarlara,  basın mensuplarına,Belediye başkanı Salih Hızlı’ya  gösterdikleri  sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti. Gönderilmelerinin çok erken olduğunu, ve 5 haftalık periyotu değerlendirdi.    

Akhisarspor yönetimi yeni sezonun 5. Haftasında teknik direktör Saffet Susiç ve ekibinin görevine son vermesi üzerine, Emrah Eren, duygularını ve 5 haftalık lig maçlarını değerlendirdiği özel açıklamasında şunları söyledi. 

“5 hafta görevde kalabildik. Bu sürenin asla başarı ya da başarısızlık ölçüsü olmayacağını söylemek isterim. Sezon başından bu yana Galatasaray ve Beşiktaş maçları dışında tam kadro oynayabildiğimiz maç yok. Galatasaray maçında kupayı aldık, Beşiktaş maçında da beraberlik hatta galibiyet alabilirdik. Diğer maçları en az 3-4 önemli oyuncumuzdan yoksun oynadık. Fakat en önemlisi golcü olmamasıydı . 3 topumuzun direkten döndüğü maçlar oldu, tek eksiğimiz topu fileyle buluşturamamaktı. Yoksa oynadığımız tüm maçlarda rakiplerimizden üstün oynadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Yani emeğimizin karşılığını sahada alamadık.” Emrah Eren, “Saffet hoca, benim için her zaman en iyi teknik direktör oldu. Hala da öyle. Hocalıktaki tecrübesi, bilgisi, yeteneği tartışılmaz. Futbolculuk döneminde Avrupa’nın en iyi oyuncularından biriydi. PSG kulübünün efsane fu7tbolcusu. Hala Paris caddelerinde resim ve imza vermekten rahat dolaşamaz. Maalesef Türkiye de hak ettiği değeri bulamadı. Son gün bile “eğer tam kadro olursak ilk 10 un içinde bitiririz ligi” diyordu. Bence çok erken bir ayrılık oldu.Duygularını ve tespitlerini yönetime aktarma olanağı bulamadığını belirten Emrah Eren, “Eğer kalsaydık anlatacak şeylerim vardı; ama dile getirecek zamanım olmadı. Akhisar da üzücü şeyler de gördüm. Hakan Ateş gibi Gökhan Serçe gibi Akhisarspor’a büyük emekleri geçmiş oyunculara hak ettikleri değerin verilmediğini gördüm. Bu takımın en zor ve imkanları kısıtlı zamanları 1.ligden çıkış ve süper lig de oynadığı ilk sezondu kulüp müdürlüğü yapan Serkan Düzgünsıvacı ve bazı gönül veren dostların, Akhisarspor’un süper ligin iyi kulüplerinden  biri olması, bazı yöneticilerin özverileri ve  bu oyuncuların ve arkadaşlarının büyük emek ve gayretleri sonucudur. O yüzden benim için Oğuz, Kürşat, Çağdaş, Sertan, Mert, Anıl... bu takımın gerçek kahramanlarıdır. Bunu da unutmadan söylemek isterim.” 

5 yıl sonra teknik ekibin içinde Akhisar’a gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Emrah Eren, “Akhisarlıların ve taraftarımızın 5 sene sonra bile statlarda ve dışarıda beni “büyük kaptan” diye çağırması, aynı sevgiyi göstermesi beni hem onurlandırdı hem duygulandırdı. Çünkü taraftar sizi sahada yaptığınız işlerle, kulübünüze kattıklarınızla, karşılık beklemeden, menfaatsiz seviyor. Her şeyin karşılığını ve cevabını taraftar çok açık, net ve kalpten veriyor.  Taraftarımızdan bu sevgiyi ve vefayı fazlasıyla gördüğüm için çok mutlu oldum.”  

Akhisar’dan futbolculuğunu noktalarken  ayrılırken de duygularını diler getiren  Emrah Eren,”Futbolu bıraktığım dönemde, kulüpten ayrılırken bazı kırgınlıklarım olmuştu, benzerlerini teknik ekip olarak ta ayrılırken yine yaşadım. Ama futbolun doğasında olan şeyler. Şahıslar gelip geçici, kalıcı olan Akhisarspor’dur. Son olarak futbolculuk dönemimde olduğu gibi yardımcı antrenörlükte de destek olan, beni gönülden sevdiğini bildiğim, Akhisarlılara, Akhisarspor’un büyük taraftarına çok teşekkür ediyorum. Güzel insan Salih Hızlı başkanıma da, Akhisarspor a, ben ve benim gibi Akhisarspor a emek veren herkese destek olduğu için sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca beni “Büyük Kaptan” olarak takdir eden, Akhisarlı basın mensubu ağabeylerime, kardeşlerime de sonsuz teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Hayat devam ediyor diyen Emrah Eren, “Nasibimizde varsa Akhisarspor ve taraftarımızla tekrar buluşmak dileğiyle, Akhisarspor’un başarılı bir sezon geçinmesini diliyorum.” Dedi.